BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Ροή αναρτήσεων

Πρόσφατη μελέτη υποστηρίζει ότι η μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου. 

Το εύρημα αυτό, το οποίο ήταν μέρος έρευνας που πραγματοποίησαν επιστήμονες από την ιατρική σχολή Duke-NUS και το εθνικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, μαζί με την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Duke και το ιατρικό τμήμα στο πανεπιστήμιο της Βιέννης, αποτελεί μέρος μιας μοναδικής προσέγγισης που εξηγεί πώς μειώνοντας τη ζάχαρη μπορεί κανείς να προκαλέσει το θάνατο των καρκινικών κυττάρων.

Ας φτιάξουμε την τέλεια μάσκα προσώπου με 100% αγνά, φυσικά υλικά, για να είμαστε και να δείχνουμε πάντα όμορφες και λαμπερές, όσα χρόνια και αν περάσουν. Όταν μιλάμε για μάσκα προσώπου του εμπορίου, αναφερόμαστε σε κάποιο ακριβό προϊόν που υπόσχεται φροντίδα του δέρματος και λαμπερή επιδερμίδα. Τι καλύτερο απ’ το να φτιάχνουμε μόνες μας μάσκα ομορφιάς, με ελάχιστα έως μηδενικά έξοδα και ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Το καλαμπόκι ή αλλιώς αραβόσιτος, είναι η αγαπημένη μας απόλαυση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για ένα δημοφιλές σιτηρό που προέρχεται από την Αμερική και περιέχει μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών στη σύνθεση του, με τα πιο σημαντικά να περιλαμβάνουν την περιεκτικότητα σε βιταμίνες και πολύτιμα μέταλλα.

Ο γλυκός καρπός, μετρά ιστορία χιλιάδων ετών και έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης. Για χρόνια αποτελούσε την βασική τροφή των ανθρώπων, αλλά χρησίμευε επίσης και ως ζωοτροφή.

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Μέχρι και 80% του πληθυσμού θα υποφέρει από πόνο στην πλάτη ή στον αυχένα κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ το 50% του εργαζόμενου πληθυσμού θα βιώσει συμπτώματα πόνου στην πλάτη ή στον αυχένα, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ο πόνος της πλάτης περισσότερο παρουσιάζεται σε όσους είναι από 30 μέχρι 60 χρονών. Λίγοι άνθρωποι κάτω από 18 και πάνω από 60 έχουν προβλήματα πλάτης. 

Ο γνωστός σε όλους δυόσμος δίνει ιδιαίτερη γεύση και φρεσκάδα στα φαγητά. Συνιστά ένα είδος μέντας, εγγενές στην Ασία και την Ευρώπη. Ωστόσο πέρα από το πλούσιο άρωμα, ξεχώρισε για τις ισχυρές ιδιότητες και τα μοναδικά θρεπτικά και θεραπευτικά συστατικά του, όπου αποτέλεσαν το έναυσμα ώστε το βότανο να εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά της γης.

Αν ψάχνετε ένα εύκολο, αλλά υγιεινό σνακ, αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για εσάς. Τα υλικά που χρειάζεστε δεν θέλουν προετοιμασία, εκτός από το κουνουπίδι που χρειάζεται προσεκτικό πλύσιμο πριν τη χρήση του. 

Εδώ συνδυάζεται υπέροχα με ένα από τα νοστιμότερα και πιο ευεργετικά μπαχαρικά στον κόσμο, τον κουρκουμά.

Η υπέρταση αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και άλλων χρόνιων παθήσεων.

Παράλληλα, πρόκειται για μια «ύπουλη» νόσο, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων που πάσχουν από υπέρταση δεν το γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στο γιατρό όταν το πρόβλημα έχει πλέον επιδεινωθεί και απαιτεί τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φέτες τυρί Gouda
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 1 φλιτζάνι πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών




ΥΛΙΚΑ

1 μπακαλιάρο (1 φύλλο)

8 πατάτες (1 κιλό), κομμένες σε ροδέλες

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

6 κ.γ. ξερή ρίγανη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

4 φύλλα δάφνη

5 ντομάτες (μισό κιλό), αλεσμένες

250 ml. ελαιόλαδο


Βαθμός Δυσκολίας
Μέτρια

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλίαρο ξεπλένοντάς τον καλά και αφήνοντάς τον σε άφθονο νερό -που ιδανικά το αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες-, για ένα 24ωρο.

Στρώνουμε πατάτες σε ένα ταψί (κρατάμε μερικές για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα) και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και λίγο μαϊντανό.

Από πάνω τοποθετούμε τον μπακαλιάρο (αφού τον έχουμε ξεπλύνει άλλη μια φορά) και τον πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, λίγο σκόρδο και όλο το κρεμμύδι.

Σκορπάμε τα δαφνόφυλλα σε όλο το ταψί και στρώνουμε απο πάνω τις υπόλοιπες πατάτες πασαπλίζοντας ξανά με αλάτι, πιπέρι, την υπόλοιπη ρίγανη, τον υπόλοιπο μαϊντανό και το υπόλοιπο σκόρδο.

Τέλος, προσθέτουμε τις αλεσμένες ντομάτες και το λάδι και ψήνουμε στο φούρνο έως ότου ψηθεί και ροδίσει ο μπακαλιάρος.
Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος εξατμιστούν τα υγρά από το ταψί, προσθέτουμε ζεστό νερό.



Δεν είναι λίγες οι στιγμές εκείνες που η διάθεσή μας είναι «πεσμένη» και αναζητούμε καταφύγιο σε μια κούπα ζεστό στιγμιαίο καφέ ή σε ένα frappe.

Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη συναισθηματική και ψυχολογική μας σύνδεση με το αγαπημένο μας ρόφημα. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Mol Nutr Food Research, η οποία αποτέλεσε μια συστηματική ανασκόπηση παλαιοτέρων μελετών παρατήρησης, o καφές σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνιση κατάθλιψης.

Το πιο γνωστό ελληνικό προϊόν που κατέκτησε, δικαιώς, ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας των απίστευτων ευεργετικών του ιδιοτήτων στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι αδιαμφισβήτητα το ελαιόλαδο. Ο «υγρός χρυσός», όπως συνηθιζόταν να αποκαλείται στην αρχαιότητα, είναι ο πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής, ο διατροφικός εκείνος θησαυρός , που όμοιος του δεν υπάρχει.

Το ακτινίδιο πέρα από την ιδιαίτερη γεύση του, έχει γίνει ένα δημοφιλές φρούτο και εξαιτίας της ικανότητας να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα. Η πλούσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ευθύνεται για τα οφέλη που παρέχει το ακτινίδιο στην βέλτιστη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ωστόσο η διατροφική αξία του φρούτου δεν σταματά εδώ.

Ποιος δεν αγαπά τη βανίλια, αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που εμπλουτίζει αρωματικά και γευστικά πολλές από τις μαγειρικές παρασκευές μας;
Τι είναι όμως αυτό που κάνει τη βανίλια τόσο σαγηνευτική και την καθιστά αναντικατάστατη, αρωματική ύλη στις περισσότερες συνταγές;

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Epidemiology, δείχνει πως σχεδόν 1 στους 2 θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα στην Ευρώπη, οφείλεται στις «κακές» διατροφικές συνήθειες.

Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια σκελετική νόσος, η οποία χαρακτηρίζεται από αυξημένο ρυθμό απώλειας οστικής μάζας και σταδιακή μείωση της οστικής πυκνότητας, γεγονός που καθιστά τα οστά πιο εύθραυστα και αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καταγμάτων.

Σε γενικές γραμμές, οι ηλικιωμένοι, οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό και οι ασθενείς που λαμβάνουν μακροχρόνια αγωγή κορτιζόνης, αποτελούν ομάδες «υψηλού κινδύνου» για την εμφάνιση οστεοπόρωσης.

Τα λιπίδια που κυκλοφορούν στο αίμα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους. Συγκεκριμένα, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας που συμβαίνει κυρίως ως αποτέλεσμα γενετικών προδιαγραφών ή ανθυγιεινού τρόπου ζωής.

Προτείνουμε δύο καταπληκτικά βότανα για την αντιμετώπιση των λιπωμάτων, της ακμής και πολλών άλλων σοβαρών δερματικών παθήσεων. Τα βότανα είναι και τα δύο Αγιουρβεδικά Ινδικά. Το ένα είναι το MANJISHTHA (Λατ. ονομ. Rubia Cordifolia) και το άλλο ονομάζεται TRIPHALA (συνδυασμός βοτάνων αποτελούμενο από 

Φτιάξτε το δικό σας ρυζάλευρο σας σε ένα μπλέντερ. Δεν θα είναι ομαλό, όπως το αλεύρι, θα είναι λίγο σαν την άμμο, το οποίο είναι καλό και για απολεπιστική μάσκα προσώπου.

Αφού αλέσετε το ρύζι, αναμίξτε ίσα μέρη ρυζάλευρο και μέλι που θα θερμαίνεται και ανακατέψτε και τα δύο υλικά μέχρι να ενωθούν καλά . Αν το μεείγμα βγει πολύ παχύ απλά προσθέστε μια μικρή ποσότητα πράσινου τσαγιού (μεγάλη αντιοξειδωτική δράση) ή γάλα ή νερό βρύσης για να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget