Οι πιπεριές έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Έχουν λίγες θερμίδες και είναι γεμάτες με υψηλή θρεπτική αξία. Όλες οι ποικιλίες είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών Α και C, καλίου, φολικού οξέος και φυτικών ινών. Επιπλέον, οι πικάντικες ζωντανεύουν το άνοστο φαγητό, κάνοντάς το πιο ικανοποιητικό.
Κυκλοφορούν σε όλα τα μεγέθη και τα χρώματα. Ορισμένες είναι καυτερές. Άλλες είναι γλυκές. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε φρέσκες, κατεψυγμένες, αποξηραμένες ή σε κονσέρβα.
Έχετε δει – πράσινες, πορτοκαλί, κίτρινες και κόκκινες – στο παντοπωλείο ή σε ένα μπαρ σαλάτας. Οι κόκκινες περιέχουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, επειδή έχουν μείνει περισσότερο καιρό στο χωράφι
Οι πράσινες πιπεριές συγκομίζονται νωρίτερα πριν προλάβουν να γίνουν κίτρινες, πορτοκαλί και στη συνέχεια κόκκινες. Σε σύγκριση με τις πράσινες, οι κόκκινες έχουν σχεδόν 11 φορές περισσότερο β-καροτένιο και 2 φορές περισσότερη βιταμίνη C.
Τύποι πιπεριών
Όλες ανήκουν στην οικογένεια των πιπεριών capsicum. Ξεκίνησαν από τη Λατινική Αμερική πριν από χιλιάδες χρόνια.
Περιλαμβάνουν: Πιπεριές που αποτελούνται κυρίως από πιπεριές με βάση την καρύδα:
Capsicum annum. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι bell peppers και οι jalapenos.
Capsicum frutescens. Η πιπεριά ταμπάσκο ανήκει σε αυτή την ομάδα.
Capsicum chinense. Περιλαμβάνουν τις έντονα καυτερές habanero και Scotch bonnet.
Capsicum baccatum (πιπεριά aji)
Capsicum pubescens (η πιπεριά rocoto).
Bρίσκονται σε όλο τον κόσμο και είναι πολύτιμες σε μια μεγάλη ποικιλία κουζινών. Ορισμένες είναι γνωστές για την έντονη θερμότητά τους. Άλλες είναι αρκετά γλυκές για να τρώγονται ως σνακ. Eίναι τόσο οικουμενικά αποδεκτές που έχουν καλλιεργηθεί ακόμη και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Μπορεί να έχετε ακούσει για την καψαϊκίνη, μια ένωση που βρίσκεται στις πιπεριές τσίλι και μπορεί να βοηθήσει σε κάποιους πόνους, συχνά σε μια κρέμα ή ένα επίθεμα.
Και αν σκέφτεστε το μαύρο πιπέρι που αλέθετε ως μπαχαρικό, αυτό στην πραγματικότητα δεν προέρχεται από πιπεριά. Προέρχεται από τα μούρα (ή τους κόκκους πιπεριού) μιας αμπέλου που ονομάζεται Piper nigrum.
Bell peppers κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί)
Οι πιπεριές είναι νόστιμες, τραγανές και γεμάτες γεύση.
Αν και τις θεωρούμε λαχανικά, οι πιπεριές είναι τεχνικά φρούτα που ανήκουν στο είδος Capsicum annuum των φυτών.
Από διατροφική άποψη, οι πιπεριές παρέχουν μια σημαντική πηγή βιταμίνης C, ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών και μπορεί να έχουν ορισμένα ενδιαφέροντα οφέλη.
Διατροφικά στοιχεία
Παρακάτω παρατίθεται το πλήρες διατροφικό προφίλ για μία μεσαία κόκκινη πιπεριά. Όλες οι διατροφικές τιμές προέρχονται από την κεντρική βάση δεδομένων USDA FoodData.
Πλήρη διατροφικά στοιχεία για μία μεσαία κόκκινη πιπεριά (119g)
Οφέλη για την υγεία
Οι πιπεριές είναι χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων αρκετών σημαντικών βιταμινών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C. Θα λάβετε 120 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C από μόλις 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει το σίδηρο και να επουλώσει τις πληγές. Μπορεί επίσης να διαδραματίσει ρόλο στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Άλλα οφέλη της πιπεριάς για την υγεία, στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, μπορεί να περιλαμβάνουν:
Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Αρκετές μεγάλες μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα βιταμίνης C στον οργανισμό τους (με βάση τη συγκέντρωση της βιταμίνης C στο πλάσμα τους) έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, ειδικά αν έχουν μια υψηλής ποιότητας διατροφή.
Καλή υγεία του πεπτικού συστήματος. Παρά το γεγονός ότι έχουν μόνο 30 θερμίδες σε κάθε μερίδα του 1 φλιτζανιού, οι ωμές πιπεριές περιέχουν 2,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι διαιτητικές ίνες συμβάλλουν στην προαγωγή της υγείας του πεπτικού συστήματος, προσθέτοντας όγκο στα κόπρανά σας. Αυτό τα καθιστά ευκολότερο να περάσουν. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάθετε αιμορροΐδες.
Μειωμένος κίνδυνος διαβήτη. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως οι πιπεριές, επιβραδύνουν το πόσο γρήγορα απορροφάται η ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματός σας. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, αν και αυτό μελετήθηκε με συμπληρώματα και όχι με πιπεριές. Έχετε κατά νου ότι το συνολικό διατροφικό σας πρότυπο έχει μεγαλύτερη σημασία από οποιοδήποτε συγκεκριμένο τρόφιμο.
Πως μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε – καταναλώσετε.
Οι πιπεριές είναι πολύ ευπροσάρμοστες. Μπορείτε να προσθέσετε ωμές σε κάθε επιλογή φαγητού, από ντιπ και σαλάτες μέχρι πιάτα ζυμαρικών.
Είτε καλλιεργείτε τη δική σας σοδειά είτε τις αγοράζετε από τη λαϊκή αγορά, πρέπει να ξέρετε πώς να τις μαγειρεύετε με διάφορους τρόπους για μια πολύχρωμη, νόστιμη προσθήκη στο πιάτο σας. Στην ωμή τους μορφή, κάνουν ένα τέλειο ντιπ ή προσθέτουν μια γευστική πανδεσία στις φρέσκες σαλάτες. Οι μαγειρεμένες είναι νόστιμες σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή.
Προχωρήστε και πλύνετε τις πιπεριές αυτές σωστά και, στη συνέχεια, ακολουθήστε μία από αυτές τις μεθόδους για να τις μαγειρέψετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου σοτάρισμα πιπεριών στην κουζίνα , στη σχάρα και άλλα. Αν λαχταράτε fajitas ή ίσως μια γεμιστή πιπεριά για δείπνο απόψε, μην διστάσετε να το τολμήσετε.
Πώς να τις μαγειρέψετε στη κουζίνα
Υπάρχουν δύο μέθοδοι για το πώς να τις μαγειρέψετε στη κουζίνα -βράζοντας ή σοτάροντας. Ξεκινήστε πλένοντας τις πιπεριές και αφαιρώντας τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις μεμβράνες. Κόψτε τις πιπεριές σε ροδέλες ή λωρίδες και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:
Για να τις βράσετε: Μαγειρέψτε τις πιπεριές, σκεπασμένες, σε μικρή ποσότητα βραστό αλατισμένο νερό για 6 έως 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές.
Για να σοτάρετε πιπεριές: Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με 2 έως 3 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε προσεκτικά τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
Πώς να τις μαγειρέψετε στον ατμό
Πλύνετε τις πιπεριές και αφαιρέστε τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις μεμβράνες. Κόψτε τις πιπεριές σε ροδέλες ή λωρίδες. Σε ένα καλάθι ατμομάγειρα, μαγειρέψτε τις για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές.
Μαθηματικά για πιπεριές:
Μια μέτρια πιπεριά ισούται με 1 φλιτζάνι.
Πώς να τις μαγειρέψετε στη σχάρα
Προσθέστε ένα πλούσιο, υγιεινό συνοδευτικό πιάτο στο υπαίθριο γεύμα σας με πιπεριές στη σχάρα. Μπορούν να μαγειρευτούν ολόκληρες ή να κοπούν και να τοποθετηθούν σε ένα καλάθι σχάρας.
Αλείψτε τις πλυμένες και αποξηραμένες ολόκληρες πιπεριές με ελαιόλαδο.
Για σχάρα στα κάρβουνα, τοποθετήστε τις πιπεριές στη σχάρα απευθείας πάνω από τα κάρβουνα. Για σχάρα αερίου, προθερμάνετε τη σχάρα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Τοποθετήστε τις πιπεριές στη σχάρα πάνω από τη φωτιά.
Ψήστε τις πιπεριές στη σχάρα (χωρίς κάλυμμα σε σχάρα με κάρβουνα, με κάλυμμα σε σχάρα αερίου) για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να απανθρακωθεί η φλούδα και να μαλακώσουν οι πιπεριές, γυρίζοντας συχνά για να απανθρακωθούν ομοιόμορφα οι φλούδες.
Αφαιρέστε τις πιπεριές από τη σχάρα και τυλίξτε τις σε αλουμινόχαρτο.
Αφήστε τις πιπεριές να σταθούν για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστείτε. Ετοιμάστε σύμφωνα με τη συνταγή.
Το ψήσιμο των πιπεριών επιτρέπει στο λαχανικό να αποκτήσει μια μαλακή υφή, ενώ παράλληλα αποκτά μια ωραία καπνιστή γεύση
Πώς να μαγειρέψετε πιπεριές σε φριτέζα αέρος
Η φριτέζα αέρος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε πιπεριές χωρίς να ζεστάνετε την κουζίνα χρησιμοποιώντας τη κουζίνα ή το φούρνο. Απλώς κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες ή δαχτυλίδια, ανακατέψτε με μερικά κουταλάκια του γλυκού λάδι και τα καρυκεύματα της επιλογής σας και, στη συνέχεια, ψήστε στον αέρα για 10 έως 15 λεπτά στους 200°C Χρησιμοποιήστε την εύκολη συνταγή μας για ψητά λαχανικά στον αέρα για έμπνευση.
Πώς να μαγειρέψετε πιπεριές στο φούρνο μικροκυμάτων
Κόψτε τις πιπεριές σε ροδέλες ή λωρίδες. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα σκεύος κατσαρόλας με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων, σκεπασμένο, στο 100% της ισχύος (υψηλή) για 2 λεπτά ανά φλιτζάνι πιπεριές ή μέχρι να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας μία φορά.
Κλείνοντας να σημειωθεί ότι για πολλούς ανθρώπους ο πιο ιδανικός και τέλειος τρόπος να καταναλώσουν τις πιπεριές είναι να τις γεμίσουν με ρύζι ή/ και κιμά και να καταναλωθούν ως το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό.
Capsicum annum. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι bell peppers και οι jalapenos.
Capsicum frutescens. Η πιπεριά ταμπάσκο ανήκει σε αυτή την ομάδα.
Capsicum chinense. Περιλαμβάνουν τις έντονα καυτερές habanero και Scotch bonnet.
Capsicum baccatum (πιπεριά aji)
Capsicum pubescens (η πιπεριά rocoto).
Bρίσκονται σε όλο τον κόσμο και είναι πολύτιμες σε μια μεγάλη ποικιλία κουζινών. Ορισμένες είναι γνωστές για την έντονη θερμότητά τους. Άλλες είναι αρκετά γλυκές για να τρώγονται ως σνακ. Eίναι τόσο οικουμενικά αποδεκτές που έχουν καλλιεργηθεί ακόμη και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Μπορεί να έχετε ακούσει για την καψαϊκίνη, μια ένωση που βρίσκεται στις πιπεριές τσίλι και μπορεί να βοηθήσει σε κάποιους πόνους, συχνά σε μια κρέμα ή ένα επίθεμα.
Και αν σκέφτεστε το μαύρο πιπέρι που αλέθετε ως μπαχαρικό, αυτό στην πραγματικότητα δεν προέρχεται από πιπεριά. Προέρχεται από τα μούρα (ή τους κόκκους πιπεριού) μιας αμπέλου που ονομάζεται Piper nigrum.
Bell peppers κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί)
Οι πιπεριές είναι νόστιμες, τραγανές και γεμάτες γεύση.
Αν και τις θεωρούμε λαχανικά, οι πιπεριές είναι τεχνικά φρούτα που ανήκουν στο είδος Capsicum annuum των φυτών.
Από διατροφική άποψη, οι πιπεριές παρέχουν μια σημαντική πηγή βιταμίνης C, ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών και μπορεί να έχουν ορισμένα ενδιαφέροντα οφέλη.
Διατροφικά στοιχεία
Παρακάτω παρατίθεται το πλήρες διατροφικό προφίλ για μία μεσαία κόκκινη πιπεριά. Όλες οι διατροφικές τιμές προέρχονται από την κεντρική βάση δεδομένων USDA FoodData.
Πλήρη διατροφικά στοιχεία για μία μεσαία κόκκινη πιπεριά (119g)
- Θερμίδες 37 kcal
- Υδατάνθρακες 7.18 g
- Φυτικές ίνες 2.5 g
- Σάκχαρα 5.0 g
- Λιπαρά 0.36 g
- Κορεσμένα λιπαρά (saturated) 0.03 g
- Μονοακόρεστα λιπαρά (Monounsaturated) 0.004 g
- Πολυακόρεστα λιπαρά (Polyunsaturated) 0.08 g
Οφέλη για την υγεία
Οι πιπεριές είναι χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων αρκετών σημαντικών βιταμινών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C. Θα λάβετε 120 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C από μόλις 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει το σίδηρο και να επουλώσει τις πληγές. Μπορεί επίσης να διαδραματίσει ρόλο στην πρόληψη διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Άλλα οφέλη της πιπεριάς για την υγεία, στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, μπορεί να περιλαμβάνουν:
Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Αρκετές μεγάλες μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα βιταμίνης C στον οργανισμό τους (με βάση τη συγκέντρωση της βιταμίνης C στο πλάσμα τους) έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, ειδικά αν έχουν μια υψηλής ποιότητας διατροφή.
Καλή υγεία του πεπτικού συστήματος. Παρά το γεγονός ότι έχουν μόνο 30 θερμίδες σε κάθε μερίδα του 1 φλιτζανιού, οι ωμές πιπεριές περιέχουν 2,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι διαιτητικές ίνες συμβάλλουν στην προαγωγή της υγείας του πεπτικού συστήματος, προσθέτοντας όγκο στα κόπρανά σας. Αυτό τα καθιστά ευκολότερο να περάσουν. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάθετε αιμορροΐδες.
Μειωμένος κίνδυνος διαβήτη. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως οι πιπεριές, επιβραδύνουν το πόσο γρήγορα απορροφάται η ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματός σας. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, αν και αυτό μελετήθηκε με συμπληρώματα και όχι με πιπεριές. Έχετε κατά νου ότι το συνολικό διατροφικό σας πρότυπο έχει μεγαλύτερη σημασία από οποιοδήποτε συγκεκριμένο τρόφιμο.
Πως μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε – καταναλώσετε.
Οι πιπεριές είναι πολύ ευπροσάρμοστες. Μπορείτε να προσθέσετε ωμές σε κάθε επιλογή φαγητού, από ντιπ και σαλάτες μέχρι πιάτα ζυμαρικών.
Είτε καλλιεργείτε τη δική σας σοδειά είτε τις αγοράζετε από τη λαϊκή αγορά, πρέπει να ξέρετε πώς να τις μαγειρεύετε με διάφορους τρόπους για μια πολύχρωμη, νόστιμη προσθήκη στο πιάτο σας. Στην ωμή τους μορφή, κάνουν ένα τέλειο ντιπ ή προσθέτουν μια γευστική πανδεσία στις φρέσκες σαλάτες. Οι μαγειρεμένες είναι νόστιμες σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή.
Προχωρήστε και πλύνετε τις πιπεριές αυτές σωστά και, στη συνέχεια, ακολουθήστε μία από αυτές τις μεθόδους για να τις μαγειρέψετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου σοτάρισμα πιπεριών στην κουζίνα , στη σχάρα και άλλα. Αν λαχταράτε fajitas ή ίσως μια γεμιστή πιπεριά για δείπνο απόψε, μην διστάσετε να το τολμήσετε.
Πώς να τις μαγειρέψετε στη κουζίνα
Υπάρχουν δύο μέθοδοι για το πώς να τις μαγειρέψετε στη κουζίνα -βράζοντας ή σοτάροντας. Ξεκινήστε πλένοντας τις πιπεριές και αφαιρώντας τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις μεμβράνες. Κόψτε τις πιπεριές σε ροδέλες ή λωρίδες και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:
Για να τις βράσετε: Μαγειρέψτε τις πιπεριές, σκεπασμένες, σε μικρή ποσότητα βραστό αλατισμένο νερό για 6 έως 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές.
Για να σοτάρετε πιπεριές: Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με 2 έως 3 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε προσεκτικά τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
Πώς να τις μαγειρέψετε στον ατμό
Πλύνετε τις πιπεριές και αφαιρέστε τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις μεμβράνες. Κόψτε τις πιπεριές σε ροδέλες ή λωρίδες. Σε ένα καλάθι ατμομάγειρα, μαγειρέψτε τις για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές.
Μαθηματικά για πιπεριές:
Μια μέτρια πιπεριά ισούται με 1 φλιτζάνι.
Πώς να τις μαγειρέψετε στη σχάρα
Προσθέστε ένα πλούσιο, υγιεινό συνοδευτικό πιάτο στο υπαίθριο γεύμα σας με πιπεριές στη σχάρα. Μπορούν να μαγειρευτούν ολόκληρες ή να κοπούν και να τοποθετηθούν σε ένα καλάθι σχάρας.
Αλείψτε τις πλυμένες και αποξηραμένες ολόκληρες πιπεριές με ελαιόλαδο.
Για σχάρα στα κάρβουνα, τοποθετήστε τις πιπεριές στη σχάρα απευθείας πάνω από τα κάρβουνα. Για σχάρα αερίου, προθερμάνετε τη σχάρα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Τοποθετήστε τις πιπεριές στη σχάρα πάνω από τη φωτιά.
Ψήστε τις πιπεριές στη σχάρα (χωρίς κάλυμμα σε σχάρα με κάρβουνα, με κάλυμμα σε σχάρα αερίου) για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να απανθρακωθεί η φλούδα και να μαλακώσουν οι πιπεριές, γυρίζοντας συχνά για να απανθρακωθούν ομοιόμορφα οι φλούδες.
Αφαιρέστε τις πιπεριές από τη σχάρα και τυλίξτε τις σε αλουμινόχαρτο.
Αφήστε τις πιπεριές να σταθούν για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστείτε. Ετοιμάστε σύμφωνα με τη συνταγή.
Το ψήσιμο των πιπεριών επιτρέπει στο λαχανικό να αποκτήσει μια μαλακή υφή, ενώ παράλληλα αποκτά μια ωραία καπνιστή γεύση
Πώς να μαγειρέψετε πιπεριές σε φριτέζα αέρος
Η φριτέζα αέρος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε πιπεριές χωρίς να ζεστάνετε την κουζίνα χρησιμοποιώντας τη κουζίνα ή το φούρνο. Απλώς κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες ή δαχτυλίδια, ανακατέψτε με μερικά κουταλάκια του γλυκού λάδι και τα καρυκεύματα της επιλογής σας και, στη συνέχεια, ψήστε στον αέρα για 10 έως 15 λεπτά στους 200°C Χρησιμοποιήστε την εύκολη συνταγή μας για ψητά λαχανικά στον αέρα για έμπνευση.
Πώς να μαγειρέψετε πιπεριές στο φούρνο μικροκυμάτων
Κόψτε τις πιπεριές σε ροδέλες ή λωρίδες. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα σκεύος κατσαρόλας με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων, σκεπασμένο, στο 100% της ισχύος (υψηλή) για 2 λεπτά ανά φλιτζάνι πιπεριές ή μέχρι να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας μία φορά.
Κλείνοντας να σημειωθεί ότι για πολλούς ανθρώπους ο πιο ιδανικός και τέλειος τρόπος να καταναλώσουν τις πιπεριές είναι να τις γεμίσουν με ρύζι ή/ και κιμά και να καταναλωθούν ως το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου