BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Καλοκαιρινά κεφτεδάκια με σπαγγέτι - Φτιάξτε ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα


Υλικά
 
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι, ξεφλουδισμένο σε κορδέλες, το εσωτερικό του τριμμένο
  • 1 κ. γλ. σπόροι μάραθου
  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • Το ξύσμα και το χυμό μισού λεμονιού
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  1. Ζεστάνετε μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το να μαλακώσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και το μάραθο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
  2. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τον κιμά, το μαϊντανό και το τριμμένο κολοκυθάκι, αλατοπιπερώστε καλά, ανακατέψτε και πλάστε 10 κεφτεδάκια.
  3. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, προσθέτετε τους κεφτέδες και τηγανίστε τους για 5- 8 λεπτά, γυρνώντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Αφήστε το τηγάνι στην άκρη.
  4. Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και μαγειρέψτε τα σπαγγέτι για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente.
  5. Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα, μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα κεφτεδάκια, ρίχνοντας λίγο από το νερό μαγειρέματος. Προσθέστε τις κορδέλες κολοκυθιού στο τηγάνι και ξαναβάλτε το στη φωτιά.
  6. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και τα κεφτεδάκια με τις κορδέλες κολοκυθιού στο τηγάνι με μια κουτάλα νερό ζυμαρικών και προσθέστε το χυμό λεμονιού.
  7. Αλατοπιπερώστε καλά, σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και μια γενναιόδωρη δόση παρμεζάνας.
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget