Υλικά
- 5 μέτριες πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 λουκάνικα γαλοπούλα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
- 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (ανάμικτα gouda, ρεγγάτο και γραβιέρα)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες με το φλούδι και τις τοποθετούμε στο δισκάκι του φούρνου μικροκυμάτων αφού τις τρυπήσουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία.
- Τις αφήνουμε για 10 λεπτά στη μέγιστη ισχύ. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. Τ
- α ανακατεύουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε ροδέλες. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, μαζί με το χτυπημένο αυγό και το κορν φλάουερ.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το 1 ½ φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες από το φλούδι (θα είναι λίγο σκληρές και θα χρειάζονται λίγο ακόμη ψήσιμο).
- Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα λαδωμένο ταψάκι, έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο πυθμένας.
- Αλατίζουμε λίγο τις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το μίγμα της γαλοπούλας έτσι ώστε να καλύψει τις πατάτες.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
0 Σχόλια