BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Συνταγή για Θεραπεία Αποτοξίνωσης του Οργανισμού


Το σώμα μας αποβάλλει κυρίως τις τοξίνες που συσσωρεύει μέσω του συκωτιού το οποίο αποτοξινώνει και καθαρίζει τον οργανισμό φιλτράροντας συνεχώς το αίμα από τα δηλητήρια που εισέρχονται σε αυτό μέσω της πεπτικής οδού, του δέρματος και του αναπνευστικού συστήματος.

Το συκώτι είναι ένα σημαντικό όργανο του ανθρώπινου σώματος με πολλές λειτουργίες.

Οι κύριες λειτουργίες του συκωτιού περιλαμβάνουν:
 
  • Παραγωγή χολής: Το συκώτι παράγει τη χολή, μια ουσία που βοηθά στην πέψη και απορρόφηση των λιπαρών ουσιών από το εντερικό σύστημα.
  • Αποθήκευση χολής: Το συκώτι διατηρεί και αποθηκεύει τη χολή που παράγεται μέχρι την ανάγκη της για πέψη.
  • Μετατροπή θρεπτικών ουσιών: Το συκώτι βοηθά στη μετατροπή ορισμένων θρεπτικών ουσιών, όπως των αμινοξέων και των βιταμινών, σε μορφές που το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει.
  • Αποτοξίνωση: Το συκώτι αποτελεί κύριο όργανο αποτοξίνωσης, καθώς επεξεργάζεται και εξουδετερώνει τις τοξίνες που εισέρχονται στο σώμα, όπως φάρμακα ή επιβλαβείς ουσίες.

Αλλά όταν το συκώτι καταπονηθεί ως αποτέλεσμα του στρες ή της υπερβολικής έκθεσης σε τοξίνες, ολόκληρο το σύστημα μπορεί να «αποτινάξει» την ισορροπία και να θέσει την υγεία σας σε σοβαρό κίνδυνο.

Ορισμένες τοξίνες μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μας μέσω διάφορων τρόπων, όπως η κατανάλωση κακής ποιότητας τροφίμων, η εισπνοή ρύπων αέρα, η έκθεση σε χημικά προϊόντα και η κακή ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε. Επίσης, ορισμένες τοξίνες παράγονται εσωτερικά στον οργανισμό μας λόγω μεταβολικών διεργασιών.

Η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Ορισμένες τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές, να επηρεάσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, να επιβαρύνουν τον ήπαρ και τους άλλους οργανισμούς αποτοξίνωσης και να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας, όπως αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα δέρματος, και ακόμη και μεταβολικές ασθένειες.

Δεδομένου ότι το συκώτι είναι επίσης υπεύθυνο για την παραγωγή της χολής, μια άλλη μορφή αποτοξίνωσης που είναι μεταβολικά απαραίτητη για την διάσπαση και την αφομοίωση των λιπών και των πρωτεϊνών από το φαγητό σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό το συκώτι σας να διατηρηθεί σωστά. 

Χωρίς τη σωστή λειτουργία του συκωτιού, το σώμα σας δεν θα είναι σε θέση να καθαρίζει τον εαυτό του και ν” απορροφά θρεπτικά συστατικά, το οποίο θα ήταν καταστροφικό για την υγεία.

Η χολή είναι μια ουσία που παράγεται από το συκώτι και έχει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης και της απορρόφησης των λιπαρών ουσιών από το εντερικό σύστημα. Η χολή παίζει τα εξής κύρια ρόλους:

Βοηθά στην πέψη των λιπαρών ουσιών: Η χολή βοηθά στη διάλυση των λιπαρών ουσιών που καταναλώνουμε μέσω της διαδικασίας της εμπλοκής. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει την απορρόφηση των λιπαρών ουσιών από τα εντερικά τοιχώματα και την εισαγωγή τους στην κυκλοφορία του αίματος.

Μεταφέρει λιπαρές ουσίες: Η χολή δρα ως μέσο μεταφοράς για τις λιπαρές ουσίες από το συκώτι στο εντερικό σύστημα. Αυτό βοηθά στην κατάλληλη απορρόφηση και χρήση των λιπαρών ουσιών από τον οργανισμό.

Εξουδετερώνει τοξίνες: Η χολή συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς εκτελεί ρόλο στην εξάλειψη τοξικών ουσιών και μεταβολικών προϊόντων

Θα σας δώσω μια αυθεντική συνταγή για μια θεραπεία αποτοξίνωσης

ΣΥΝΤΑΓΗ

  1. 750g φρέσκα καρότα
  2. 250gr φρέσκα παντζάρια.
  3. 100gr αποξηραμένα βερίκοκα
  4. 50gr σταφίδες
  5. Σε μια κατσαρόλα ψιλοκομμένα τα λαχανικά
  6. Ρίξτε βραστό νερό πάνω από αυτό-θα πρέπει να καλύπτει τα λαχανικά δύο δάχτυλα.
  7. Το αφήνετε εκτός φωτιάς μέχρι να κρυώσει.
  8. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο μείγμα και αφήστε για 12 ώρες σε δροσερό χώρο.
  9. Στραγγίστε το και έτοιμο το μείγμα ...
  10. Ένα σφηνάκι τρεις φορές την ημέρα.
  11. Κρατήστε το μείγμα στο ψυγείο .

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget