BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Διατροφή για μείωση χοληστερίνης


Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς. Αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μια σειρά νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά.


Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια διατροφικά στοιχεία την επηρεάζουν και τι θα πρέπει να κάνουμε αν κάποια στιγμή την δούμε ανεβασμένη.
Όσον αφορά επιμέρους θρεπτικά συστατικά αυτά τα οποία σχετίζονται με το μεταβολισμό της χοληστερόλης στον οργανισμό μας είναι :
 
Τα «κακά» κορεσμένα λιπαρά τα οποία θα πρέπει να περιοριστούν
Η χοληστερόλη που προσλαμβάνουμε από τα τρόφιμα που καθημερινά καταναλώνουμε, η οποία επίσης πρέπει να ελεγχθεί.
 
Τα «καλά» μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία πρέπει να αυξήσουμε μέσα από τη διατροφή μας.
 
Οι φυτικές ίνες, που επίσης πρέπει να αυξηθούν.

Πώς όμως στην πράξη θα τα καταφέρουμε όλα αυτά; Παρακάτω παραθέτουμε δέκα απλά διατροφικά βήματα για να το καταφέρουμε :

1ο) Αντικαταστήστε το πλήρες γάλα και γιαούρτι με ημιάπαχα ή άπαχα.

2ο) Αντικαταστήστε τα κίτρινα τυριά με λευκά τυριά και τυριά χαμηλών λιπαρών.

3ο)Αντικαταστήστε το κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί) με ψάρι και πουλερικά (κοτόπουλο, γαλοπούλα)

4ο)Αντικαταστήστε γλυκά που περιέχουν βούτυρο, σαντιγί, κρέμες, με γλυκά όπως το γλυκό του κουταλιού, το μέλι, η μαρμελάδα, το ταχίνι.

5ο)Χρησιμοποιείτε αντί για βούτυρο και ζωικές σάλτσες το ελαιόλαδο ή εμπλουτισμένες μαργαρίνες ως βασική μαγειρική ύλη.

6ο)Τρώτε καθημερινά δύο με τρία φρούτα.

7ο) Τρώτε καθημερινά μία σαλάτα.

8ο) Τρώτε καθημερινά μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς (καρύδια)

9ο) Εντάξτε στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας όσπρια δύο φορές την εβδομάδας.

10ο) Βάλτε την ολική άλεση στη διατροφή σας.



neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget