Μια γλυκήτατη συνταγή που θα εκμεταλευτεί στο έπακρο τα περισσεύματα του πασχαλινού τσουρεκιού!
Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 350 γρ. μπαγιάτικο τσουρέκι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 κρόκους αυγών
- 50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
- 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- ½ σφηνάκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει εντελώς την ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία της.
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ για 8-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους αυγού.
- Μόλις το μίγμα ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το κονιάκ και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Χωρίς να διακόψουμε το χτύπημα προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα σιγά – σιγά μέχρι να ανακατευτεί καλά το μίγμα. Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τσουρέκι και «διπλώνουμε» με τη σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί παντού από το μίγμα σοκολάτας.
- Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε τη ζύμη του κορμού.
- Διπλώνουμε την μία πλευρά της μεμβράνης πάνω από την ζύμη του κορμού και με τα χέρια μας προσπαθούμε να της δώσουμε ένα κυλινδρικό σχήμα.
- Τυλίγουμε την μεμβράνη καλά σαν καραμέλα, σφίγγοντας τις δύο άκρες και διορθώνουμε όποια ατέλεια στο σχήμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα για να σφίξει καλά ο κορμός. Αφαιρούμε την μεμβράνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή κακάο σε σκόνη.
Δημοσίευση σχολίου