BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κορμός σοκολάτας με Πασχαλινό τσουρέκι και ξηρούς καρπούς


Μια γλυκήτατη συνταγή που θα εκμεταλευτεί στο έπακρο τα περισσεύματα του πασχαλινού τσουρεκιού!

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. μπαγιάτικο τσουρέκι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ σφηνάκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει εντελώς την ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία της.
  2. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ για 8-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους αυγού.
  3. Μόλις το μίγμα ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το κονιάκ και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
  4. Χωρίς να διακόψουμε το χτύπημα προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα σιγά – σιγά μέχρι να ανακατευτεί καλά το μίγμα. Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
  5. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τσουρέκι και «διπλώνουμε» με τη σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί παντού από το μίγμα σοκολάτας.
  6. Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε τη ζύμη του κορμού.
  7. Διπλώνουμε την μία πλευρά της μεμβράνης πάνω από την ζύμη του κορμού και με τα χέρια μας προσπαθούμε να της δώσουμε ένα κυλινδρικό σχήμα.
  8. Τυλίγουμε την μεμβράνη καλά σαν καραμέλα, σφίγγοντας τις δύο άκρες και διορθώνουμε όποια ατέλεια στο σχήμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα για να σφίξει καλά ο κορμός. Αφαιρούμε την μεμβράνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή κακάο σε σκόνη.

Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget