Bioolymbus

Bioolymbus

Πεταλούδες Γκρατέν με σπανάκι, καλαμπόκι και τυριά


Απόλυτη γεύση και υψηλή θρεπτική αξία ΜΑΖΙ σε μία πρωτότυπη συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

Προετοιμασία: 20´

Ψήσιμο: 15´
 
ΥΛΙΚΑ (4 Μερίδες)
 
  • 1 πακέτο (500 γρ.) Πεταλούδες ΗΛΙΟΣ
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο
  • 3 καρότα, καθαρισμένα κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. καλαμπόκι από κονσέρβα
  • 3 αυγά
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 200 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο, Arla
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  2. Κρατάω 1 φλιτζάνι από το νερό τους, τα στραγγίξω και τα διατηρώ ζεστά.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί.
  4. Ρίχνω τα καρότα και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
  5. Προσθέτω το σπανάκι και ανακατεύω μέχρι να πέσει ο όγκος του.
  6. Αλατίζω και αποσύρω από τη φωτιά.
  7. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά στα ζυμαρικά και προσθέτω το καλαμπόκι, τη μοτσαρέλα και το μισό σκληρό τυρί.
  8. Ανακατεύω καλά και αδειάζω τα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί.
  9. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  10. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
  11. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το κύμινο.
  12. Αδειάζω το μείγμα ραντιστά στο ταψί με τα ζυμαρικά και πασπαλίζω με το υπόλοιπο σκληρό τυρί.
  13. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια