Απόλυτη γεύση και υψηλή θρεπτική αξία ΜΑΖΙ σε μία πρωτότυπη συνταγή της Ντίνας Νικολάου.
Προετοιμασία: 20´
Ψήσιμο: 15´
ΥΛΙΚΑ (4 Μερίδες)
- 1 πακέτο (500 γρ.) Πεταλούδες ΗΛΙΟΣ
- 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
- 300 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο
- 3 καρότα, καθαρισμένα κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. καλαμπόκι από κονσέρβα
- 3 αυγά
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
- 200 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο, Arla
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Κρατάω 1 φλιτζάνι από το νερό τους, τα στραγγίξω και τα διατηρώ ζεστά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί.
- Ρίχνω τα καρότα και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτω το σπανάκι και ανακατεύω μέχρι να πέσει ο όγκος του.
- Αλατίζω και αποσύρω από τη φωτιά.
- Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά στα ζυμαρικά και προσθέτω το καλαμπόκι, τη μοτσαρέλα και το μισό σκληρό τυρί.
- Ανακατεύω καλά και αδειάζω τα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
- Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το κύμινο.
- Αδειάζω το μείγμα ραντιστά στο ταψί με τα ζυμαρικά και πασπαλίζω με το υπόλοιπο σκληρό τυρί.
- Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Δημοσίευση σχολίου