BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Υγιεινό καλοκαιρινό τσάι με βότανα


Υγιεινό καλοκαιρινό τσάι με βότανα για να αντέξετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Τα αφεψήματα από βότανα είναι υγιεινά και δροσιστικά ροφήματα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Τα περισσότερα αφεψήματα από βότανα έχουν υπέροχη γεύση, όταν είναι κρύα.
Προσθέστε μερικά παγάκια, λίγο μέλι ή μερικές φέτες λεμονιού σε παγωμένο τσάι από βότανα για να καταπολεμήσετε τη δίψα. Εάν καλλιεργείτε φαρμακευτικά βότανα στον κήπο σας, όπως μέντα και μελισσόχορτο, θα έχετε έτοιμο απόθεμα για σπιτικά αφεψήματα βοτάνων όλο το καλοκαίρι.

Μέντα και δυόσμος

Η μέντα είναι μια από τις πιο καλές επιλογές για τσάι με βότανα το καλοκαίρι. Το τσάι μέντας ή δυόσμου με πάγο, είναι ένα δροσιστικό ρόφημα σε ζεστό καιρό.

Το ζεστό τσάι μέντας είναι μια καλή σπιτική θεραπεία για το καλοκαιρινό κρυολόγημα και τον πονόλαιμο.

Το τσάι μέντας ή το τσάι δυόσμου είναι ένα φυσικό πεπτικό βοήθημα: Πιείτε το μετά από βαριά ή λιπαρά γεύματα για να βοηθήσετε την πέψη. Η μέντα ανακουφίζει από το μετεωρισμό, τη ναυτία και τη δυσπεψία.

Μελισσόχορτο

Όπως το τσάι μέντας, έτσι και το τσάι με μελισσόχορτο έχει υπέροχη γεύση όταν σερβίρεται με πάγο. Το μελισσόχορτο ή αλλιώς βάλσαμο λεμονιού είναι μια παραδοσιακή σπιτική θεραπεία που λέγεται ότι απομακρύνει τη θλίψη και βοηθά στην καλή διάθεση. Η γεύση του είναι αναζωογονητική και θυμίζει εσπεριδοειδή.

Πίνετε αφεψήματα με βάλσαμο λεμονιού για να ανακουφίσετε τη νευρική ένταση και να απαλύνετε τους πονοκεφάλους. Πιείτε 1 φλιτζάνι ζεστό τσάι με βάλσαμο λεμονιού κατά τη διάρκεια κρυολογήματος ή πυρετού.
 

Λεβάντα

Πολλά καλοκαιρινά λουλούδια είναι εξαιρετικά για σπιτικά μείγματα τσαγιού. Το έγχυμα λεβάντας είναι ένα ηρεμιστικό ρόφημα το βράδυ για καλύτερο ύπνο ή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για την ανακούφιση από το στρες.

Λέγεται, επίσης, ότι η λεβάντα ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους. Χρησιμοποιήστε φρέσκα ή αποξηραμένα άνθη λεβάντας μόνα τους για αφέψημα βοτάνων ή ανακατέψτε τα με άλλα λουλούδια, όπως ροδοπέταλα.

Τριαντάφυλλο

Το τριαντάφυλλο είναι ένα υπέροχο συστατικό σε μείγματα τσαγιού, προσθέτει άρωμα και γεύση στο τσάι σας. Το τσάι από τριαντάφυλλο είναι ιδιαίτερα καλό για τις γυναίκες για την εξισορρόπηση του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Το τριαντάφυλλο είναι μια παραδοσιακή θεραπεία για βαριές ή ακανόνιστες περιόδους και είναι τονωτικό για το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα άλλο δημοφιλές βότανο τσαγιού το καλοκαίρι. Είναι χαλαρωτικό και καταπραϋντικό και βοηθά στην ηρεμία κατά τη διάρκεια του στρες.

Ανακουφίζει από τη νευρική ένταση και προάγει τον καλό ύπνο. Το χαμομήλι χρησιμοποιείται, επίσης, για την ανακούφιση από στομαχικές διαταραχές και το αφέψημα χαμομηλιού είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια της διάρροιας ή της δυσπεψίας.

Το τσάι χαμομηλιού είναι μια χρήσιμη σπιτική θεραπεία για καλοκαιρινές διακοπές και για ταξίδια γενικότερα. Ηρεμεί το στομάχι σε περιπτώσεις ταξιδιωτικής διάρροιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την ανακούφιση από κολικούς στα μωρά και για τη διάρροια στα παιδιά. Υπάρχουν δύο ποικιλίες, το γερμανικό χαμομήλι (Matricaria recutita) και το ρωμαϊκό χαμομήλι (Chamaemelum nobile), αλλά και τα δύο χρησιμοποιούνται για τους ίδιους λόγους.

Δοκιμάστε, επίσης, τσουκνίδα, πικραλίδα και άλλα άγρια ​​​​βότανα σε αφεψήματα βοτάνων που τονώνουν την υγεία!
 

Πηγή: emedi.gr
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget