BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ψητό αρνί στο φούρνο - Για το πασχαλινό τραπέζι


Υλικά
 
  • 1 αρνίσιο μπούτι (4 έως 5 κιλά)
  • 2 έως 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 500 ml. σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 έως 5 μεγάλες φρέσκες αγκινάρες, κομμένες στα τέσσερα
  • 3 μικρά λεμόνια, κομμένα στη μέση, προαιρετικά
  • Προαιρετικά: Φρέσκα κλαδάκια ρίγανης και θυμαριού

Εκτέλεση


  1. Κόψτε σχισμές στο αρνί και τοποθετήστε σε αυτές το σκόρδο. Τρίψτε το κρέας με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  2. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά στους 180 και ψήστε το κρέας για 1 ώρα ακόμα.
  3. Αφαιρέστε το λίπος από το σκεύος και περιχύστε το αρνί με σάλτσα ντομάτας, νερό και χυμό λεμονιού. Τοποθετήστε τις αγκινάρες και, αν θέλετε, τα λεμόνια γύρω από το κρέας.
  4. Ψήστε 1 ώρα ακόμα ή μέχρι το κρέας να φτάσει στην επιθυμητή ποιότητα (για μέτρια ψημένο, το θερμόμετρο πρέπει να δείχνει 57, για μέτριο 60, για μέτρια καλοψημένο 62 βαθμούς).
  5. Αφήστε το κρέας να σταθεί για 15 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες. Εάν επιθυμείτε, γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά.
  6. Αντί για αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατάτες.
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget