Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο

Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο. Εύκολη και ελαφριά συνταγή και πάνω από όλα πολύ γευστική Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπο...


Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο. Εύκολη και ελαφριά συνταγή και πάνω από όλα πολύ γευστική

Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος» θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ταυτόχρονα, έχει λιγότερα «κακά» λιπαρά (γνωστά και ως κορεσμένα) και χοληστερόλη σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Επιπρόσθετα, λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς του αποτελεί μια οικονομική επιλογή που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι και τα διάφορα μέρη του κοτόπουλου διαφέρουν ως προς την περιεκτικότητά τους σε λίπος, με αποτέλεσμα το στήθος να αποτελεί περισσότερο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το μπούτι, καθώς έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο (Υλικά για 8 άτομα)

8 στήθη βιολογικού κοτόπουλου

8 κουταλιές σούπας βιολογικό ελαιόλαδο

Τριμμένη βιολογική φρυγανιά σικάλεως

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά σούπας βιολογική γλυκιά πάπρικα

Βιολογικός μαϊντανός για πασπάλισμα
 

Εκτέλεση

-Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα αλείφετε καλά με το ελαιόλαδο με ένα πινέλο.

-Βουτάτε τα στήθη κοτόπουλου στη φρυγανιά.

-Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200 βαθμούς C για 20 λεπτά.

-Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπούτια γαλοπούλας ή να φτιάξετε κοτομπουκιές κόβοντας το στήθος σε κύβους.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

Ενέργεια: 300 kcal

Υδατάνθρακες: 15 γραμμάρια

Πρωτεΐνες: 37 γραμμάρια

Λιπαρά: 12 γραμμάρια

 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια