BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο


Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο. Εύκολη και ελαφριά συνταγή και πάνω από όλα πολύ γευστική

Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος» θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ταυτόχρονα, έχει λιγότερα «κακά» λιπαρά (γνωστά και ως κορεσμένα) και χοληστερόλη σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Επιπρόσθετα, λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς του αποτελεί μια οικονομική επιλογή που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι και τα διάφορα μέρη του κοτόπουλου διαφέρουν ως προς την περιεκτικότητά τους σε λίπος, με αποτέλεσμα το στήθος να αποτελεί περισσότερο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το μπούτι, καθώς έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο (Υλικά για 8 άτομα)

8 στήθη βιολογικού κοτόπουλου

8 κουταλιές σούπας βιολογικό ελαιόλαδο

Τριμμένη βιολογική φρυγανιά σικάλεως

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά σούπας βιολογική γλυκιά πάπρικα

Βιολογικός μαϊντανός για πασπάλισμα
 

Εκτέλεση

-Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα αλείφετε καλά με το ελαιόλαδο με ένα πινέλο.

-Βουτάτε τα στήθη κοτόπουλου στη φρυγανιά.

-Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200 βαθμούς C για 20 λεπτά.

-Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπούτια γαλοπούλας ή να φτιάξετε κοτομπουκιές κόβοντας το στήθος σε κύβους.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

Ενέργεια: 300 kcal

Υδατάνθρακες: 15 γραμμάρια

Πρωτεΐνες: 37 γραμμάρια

Λιπαρά: 12 γραμμάρια

 

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget