Υλικά
1 μέτρια γαλοπούλα
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 4 ζουμερά πορτοκάλια
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
6 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας μέλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε το χυμό από 2 πορτοκάλια, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το πολτοποιημένο σκόρδο και με αυτό αλείφουμε τα γαλοπούλα μας μέσα σε ένα μικρό ταψί (όσο να τη χωράει).
- Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το θερμό αέρα του φούρνου.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
- Στη συνέχεια χτυπάμε το χυμό από 2 πορτοκάλια μαζί με το μέλι και με ένα πινέλο αλείφουμε τη μισοψημένη γαλοπούλα μας.
- Την ξαναβάζουμε στο φούρνο χωρίς το αλουμινόχαρτο και κάθε 10 λεπτά την αλείφουμε ξανά με το πινέλο.
- Ψήνουμε για ακόμη 45 λεπτά ώστε να κάνει μια ροδαλή και τραγανή κρούστα.
Δημοσίευση σχολίου