Σπιτικές ψαροκροκέτες με κρούστα παρμεζάνας - Νόστιμη και υγιεινή λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Σπιτικές ψαροκροκέτες με κρούστα παρμεζάνας - Νόστιμη και υγιεινή λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους


Υλικά
 
  • 4 φιλέτα γλώσσας, κομμένα σε λωρίδες
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού panko
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση


  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ρηχό μπολ. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σε ένα τρίτο ρηχό μπολ ανακατέψτε τα ψίχουλα από το ψωμί panko, την παρμεζάνα, το βασιλικό και τη ρίγανη.
  3. Περάστε τα ψάρια από το μείγμα αλευριού μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα, τινάζοντας το περιττό αλεύρι. Βουτήξτε τα ψάρια στο αυγό, αφήνοντας το περιττό αυγό να στάξει στο μπολ. Πιέστε το ψάρι μέσα στο μείγμα panko μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
  4. Τοποθετήστε τα καλυμμένα ψάρια στο προετοιμασμένο ταψί με λαδόκολλα και περιχύστε με ελαιόλαδο.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι ψαροκροκέτες να ροδίσουν, περίπου για 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου