BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μαρουλοντολμάδες σε κόκκινη σάλτσα...


Μια συνταγή για ένα ελληνικό πατροπαράδοτο πιάτο. Μαρουλοντολμάδες γεμιστοί με κιμά και ρύζι σε κόκκινη σάλτσα. Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή με λάχανο και να απολαύσετε πεντανόστιμους, κοκκινιστούς, λαχανοντολμάδες.
 
Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλα μαρούλια (θα χρησιμοποιήσετε μόνο τα μεγάλα φύλλα)
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό κιμάς
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, μαζί με το κρεμμύδι στο μούλτι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1 μεγάλο κουτί (400 γρ). συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο + λίγα φύλλα για γαρνίρισμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

 
Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα φύλλα μαρουλιού και τα βράζετε σε κοχλαστό νερό για 40-50 δευτερόλεπτα περίπου απλώς να “μαραθούν” ελαφρώς. 
  2. Τα περιχύνετε στραγγίζετε αμέσως και τα περιχύνετε με κρύο νερό για να μη συνεχίσει ο βρασμός και μαλακώσουν πολύ και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν εντελώς.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη πάπρικα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ρύζι, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε πολύ καλά το μείγμα. 
  4. Τα αφήνετε στην άκρη να ενωθούν οι γεύσεις μέχρι να κρυώσουν τα μαρουλόφυλλα.
  5. Παίρνετε ένα ένα, τα μεγάλα φύλλα, τα τοποθετείτε σε επίπεδη επιφάνεια και κόβετε 4 εκ. περίπου από το άσπρο, σκληρό μέρος κάθε μαρουλιού. 
  6. Βάζετε σε κάθε φύλλο 2-3 κ.σ. γέμιση, διπλώνετε τα πλαϊνά πάνω στη γέμιση και τυλίγετε σφιχτά, σε ρολό κλείνοντας μέσα την γέμιση. 
  7. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα. [*]
  8. Σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. 
  9. Τοποθετείτε στο τηγάνι τους μαρουλοντολμάδες, με το τελείωμα του φύλου προς τη βάση του τηγανιού, τον ένα σφιχτά δίπλα στον άλλο και τους σοτάρετε για 2 λ. χωρίς να τους γυρίσετε και από την άλλη πλευρά.
  10. Περιχύνετε τους ντολμάδες με το χυμό ντομάτας, 3/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό ή ζωμό λαχανικών και πασπαλίζετε με το βασιλικό. 
  11. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 45 λ μέχρι να γίνει ο κιμάς και το ρύζι. 
  12. Προσθέστε ζεστό νερό, κατά τη διάρκεια του βρασίματος, αν αυτό απαιτηθεί. 
  13. Σερβίρετε γαρνίροντας με φύλλα φρέσκου βασιλικού.





Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget