Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Παιδιά και υγιεινή διατροφή...

Ο δρόμος προς την υγιεινή διατροφή πρέπει να κατευθύνεται από την παιδική ηλικία, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Τα λάθη στη διατροφή που έχ...


Ο δρόμος προς την υγιεινή διατροφή πρέπει να κατευθύνεται από την παιδική ηλικία, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Τα λάθη στη διατροφή που έχουν συσσωρευτεί στην παιδική ηλικία είναι δύσκολο να αλλάξουν στην ενήλικη ζωή.


Μελέτες δείχνουν ότι τα περισσότερα υπέρβαρα παιδιά θα αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα ως ενήλικες.

Αυτό είναι ακόμη πιο λυπηρό αφού τα παιδιά γενικά αντιλαμβάνονται διαισθητικά τι τους ταιριάζει και τι δεν τους ταιριάζει.
Θα παρατηρήσουμε παιδιά που τους αρέσει να τρώνε ζεστό φαγητό,
παιδιά που δεν του αρέσει να τρώνε πρωινό,
παιδιά που απορρίπτουν οτιδήποτε είναι ξινό ή πικάντικο.

Αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από τους ενήλικες που έχουν την ευθύνη των παιδιών, όπως οι γονείς και όλοι οι συγγενείς που ασχολούνται μαζί τους.
Τα προβλήματα συνήθως ξεκινούν όταν τα παιδιά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ραφιναρισμένη ζάχαρη ή όταν οι γονείς επιβάλλουν πάρα πολλούς διατροφικούς κανόνες.

Σύμφωνα με τις μελέτες. τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν, πάντα, φρέσκα εποχιακά προϊόντα, ειδικά από τοπική βιολογική και οργανική γεωργία– πρέπει να αρχίσουμε να το απαιτούμε αυτό – για το καλό των παιδιών μας!
Πάρα πολλά παιδιά είναι επιθετικά, ληθαργικά ή δεν μπορούν να συγκεντρωθούν απλώς επειδή τρώνε και πίνουν τελείως ακατάλληλα τρόφιμα.

Τα έτοιμα γεύματα και οι κατεψυγμένες ζύμες προετοιμάζονται σίγουρα γρήγορα, αλλά έχουν αρνητική επίδραση στο σώμα και το μυαλό των παιδιών!
Ενώ τα τρόφιμα της οργανικής και της βιολογικής γεωργίας παρέχουν ένα αίσθημα ευεξίας, σωματικής και ψυχικής, χωρίς να δημιουργούν εθισμό.
Αξίζει τα παιδιά μας να επωφεληθούν από αυτή την εμπειρία από πολύ μικρή ηλικία.

Ακόμα κι αν αργότερα, ως έφηβοι προτιμήσουν τα έτοιμα και γρήγορα φαγητά, η ανάμνηση της ευεργετικής επίδρασης του καλού φαγητού θα επανέλθει αργά ή γρήγορα!



Δεν υπάρχουν σχόλια