BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι ιατρικές ιδιότητες της δάφνης


Η δάφνη είναι χρήσιμη για την υγεία


Η δάφνη ή βαγιά ή βάγια ή δάφνη του Απόλλωνος ή Laurus nobilis είναι καλλωπιστικός θάμνος και δέντρο, με λαμπερό βαθυπράσινο χρώμα και φυτρώνει σε όλες τις περιοχές της εύκρατης ζώνης.

Είναι δέντρο αειθαλές που φθάνει σε ύψος και τα 20 μέτρα, σε δάση σκιερά και υγρά, ενώ καλλιεργείται και ως θάμνος. Έχει λεία φλούδα, στο χρώμα της τέφρας και δερματώδη, λογχοειδή φύλλα με μικρό μίσχο και ο καρπός του είναι μαύρος, με σαρκώδες περικάρπιο και μεγάλο σπέρμα.
Συλλέξτε τα φύλλα τον Αύγουστο μέχρι το Σεπτέμβριο, με κλάδεμα των κορυφών των βλαστών. Τα καθαρίζετε και τα αφήνετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, μέχρι να στεγνώσουν. Αποξηραμένα διατηρούν το έντονο άρωμά τους, αν τα φυλάξετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

Τα φύλλα δάφνης αρωματίζουν το αλάτι, προσθέτουν γεύση σε σάλτσες, σούπες, βραστά φαγητά, όσπρια, κρέατα, τουρσιά και σε κονσέρβες.

Τα φύλλα δάφνης τοποθετήστε τα σε αλεύρια, σταφίδες και στα ξερά σύκα για να τα προστατεύσετε από τα ζωϋφια.

Όταν βράζετε κουνουπίδι ή μπρόκολο, βάλτε ένα φύλλο δάφνης και μια φέτα μπαγιάτικο ψωμί στο νερό για να μετριαστεί η δυνατή μυρωδιά.

Η δάφνη είναι αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα και είναι έπαθλο για πρωταθλητές.

Το αιθέριο έλαιο της δάφνης χρησιμοποιείται στο μασάζ για τους πιασμένους μυς και τις ρευματοπάθειες.

Το έλαιο δάφνης καταπολεμάει την τριχόπτωση.

Το άρωμά της φέρνει διαύγεια και ηρεμεί.

Η δάφνη ανακουφίζει από τον στομαχόπονο και ρίχνει τον πυρετό.



Πηγή


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget