- 1 κιλό κοτόπουλο στήθος
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
- 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή ή 3-4 κλωνάρια φρέσκια
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μπουκίτσες και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
- Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και τρίβουμε καλά τον πυθμένα της κατσαρόλας να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα από το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και περίπου 1 λίτρο νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κοτόπουλο και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
0 Σχόλια