Ευαγγελία Βλασσοπούλου
Food blogger
Για 5 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1 μπούτι γαλοπούλας (χωρίς πέτσα)
- 3- 4 πατάτες κομμένες σε μέτρια προς μικρά κομμάτια
- 4 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδου περασμένες από την πρέσα
- 2 κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά
- 1 μελιτζάνα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 γεμάτες κ.σ μουστάρδα
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τέλος
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε και αφήνουμε στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν.
- Πλένουμε πολύ καλά τη γαλοπούλα και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο με μπόλικο ξύδι μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά.
- Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στη γάστρα.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω από τις πατάτες.
- Ετοιμάζουμε τη σως μας. Χτυπάμε (με ένα μιξεράκι του καφέ για καλύτερα αποτελέσματα) τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη.
- Περιχύνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
- Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές.
- Ξεπλένουμε τη γαλοπούλα, σκουπίζουμε καλά και τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά μας.
- Ετοιμάζουμε νερό στο βραστήρα και ρίχνουμε στη γάστρα τόσο ώστε να καλύψει στα 3/4 τα λαχανικά.
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε περιμετρικά.
- Ξαναρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συμπληρώνουμε ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 220C στον αέρα για 30 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο (για περίπου 20 λεπτά ακόμη).
0 Σχόλια