Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Συμβουλές για ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής

Πολλά προβλήματα μπορεί να εκδηλωθούν στο τριχωτό της κεφαλής. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα και ο τρόπος αντιμετώπισης. Το τριχωτό της κεφα...


Πολλά προβλήματα μπορεί να εκδηλωθούν στο τριχωτό της κεφαλής. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα και ο τρόπος αντιμετώπισης.


Το τριχωτό της κεφαλής αρρωσταίνει και αυτό. Οι περισσότερες παθήσεις του οδηγούν σε απώλεια μαλλιών ή σε κάποιο είδος δερματικού εξανθήματος. Πολλές είναι κληρονομικές, άλλες μπορεί να οφείλονται σε αίτια όπως η μόλυνση, η κακή διατροφή, οι σοβαρές ασθένειες, οι μολύνσεις, το άγχος, κλπ.

Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία που προκαλεί το πρόβλημα. Ας δούμε, τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής.
 
Πιτυρίδα

Μικροσκοπικά κομμάτια δέρματος, οι γνωστές «φολίδες», μπορεί να «ξεφλουδίσουν» από το τριχωτό της κεφαλής σας και να πέσουν στους ώμους σαν μικρές νιφάδες χιονιού. Όταν το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο, τότε προκαλείται η πιτυρίδα. Μπορεί επίσης να είναι μια αντίδραση σε ορισμένα σαμπουάν ή σ’ έναν μύκητα στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Αντιμετώπιση: Εάν πρόκειται για αντίδραση στο σαμπουάν σας, μπορείτε να το αλλάξετε ή μπορείτε να δοκιμάσετε ένα σαμπουάν για πιτυρίδα. Εάν δεν υποχωρήσει, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
 
Ψωρίαση

Η ψωρίαση είναι μια μακροχρόνια πάθηση που προκαλεί ξηρή, κνησμώδη συσσώρευση κυττάρων του δέρματος.

Αντιμετώπιση: Ο γιατρός μπορεί να σας δώσει ειδικό σαμπουάν ή φάρμακα για να τα εφαρμόσετε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Μπορεί επίσης να πάρετε χάπια για τη φλεγμονή και τον κνησμό.

Για την ψωρίαση στο κεφάλι, οι δερματολόγοι συνιστούν το σαμπουάν Dercos Psolution της Vichy που είναι ειδικά σχεδιασμένο για το τριχωτό με τάση ψωρίασης. Είναι εμπλουτισμένο με δερματολογικά ενεργά συστατικά για μείωση των λεπιών στο τριχωτό της κεφαλής καθώς και για μείωση του κνησμού και της αίσθησης τσιμπήματος. Καταπραΰνει αμέσως το τριχωτό της κεφαλής, προσφέρει ενυδάτωση και αφήνει τα μαλλιά πιο απαλά και πιο λαμπερά.
 
Ξηρό τριχωτό της κεφαλής

Το ξηρό δέρμα προκαλεί φαγούρα, το δέρμα ξεφλουδίζει και όταν σπάσει, τα βακτήρια εισχωρούν και προκαλούν μόλυνση. Μπορεί να έχετε αυτό το πρόβλημα εάν πλένετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας ή χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα μαλλιών που αφαιρούν τα φυσικά έλαια.

Αντιμετώπιση : Μπορείτε να δοκιμάσετε να πλένετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά και να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο σαμπουάν, όπως το Dercos Αντιπιτυριδικό Σαμπουάν για Ξηρά Μαλλιά. Σε σοβαρές περιπτώσεις ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει φαρμακευτική αγωγή.
 
Συμβουλές για ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής Εάν έχετε ψωρίαση, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν απολέπισης που περιέχει σαλικυλικό οξύ.
 
  1. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.
  2. Λούστε τα μαλλιά σας, μία φορά κάθε 2 ή 3 ημέρες.
  3. Προστατέψτε το τριχωτό της κεφαλής σας από τον ήλιο χρησιμοποιώντας ένα καπέλο.
  4. Αποφύγετε τα σκληρά προϊόντα περιποίησης δέρματος, το θερμικό styling και τα χρώματα μαλλιών που μπορεί να βλάψουν το τριχωτό της κεφαλής σας.
  5. Ακολουθείστε μία ισορροπημένη διατροφή και κρατήστε μακριά το άγχος.

Η περιποίηση μαλλιών πρέπει να ξεκινά με την φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής. Για να έχετε πάντα υγιή και όμορφα μαλλιά!


Φωτογραφία: iStock

Δεν υπάρχουν σχόλια