BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι κατευναστικές ιδιότητες της Πασιφλόρας


Η Πασιφλόρα έχει ισχυρές ηρεμιστικές ιδιότητες. Υπάρχουν πολλά υποείδη Πασιφλόρας και όλα είναι ευεργετικά για την Υγεία.


Η Πασιφλόρα ή Πασιφλώρα ή Passiflora ή το Παθανθές το εδώδιμον ή Passiflora incarnata ή Passiflora edulis ή Passiflora foetida ή μαγιάπα είναι ένα είδος αναρριχητικού φυτού της οικογένειας των Παθανθών, εγγενές στη Βραζιλία, την Παραγουάη και τη Βόρεια Αργεντινή. 

Ο καρπός του είναι ευρύτατα γνωστός με τις κοινές του ονομασίες, όπως, φρούτο του Πάθους ή passion fruit ή μαρακούγια ή μοβ γκραναντίλλα ή purple granadilla ή γκρεναντίλλ ή grenadille ή ρολογιά.
  Passiflora incarnata

Τα είδη της Πασιφλόρας έχουν ιατρικά οφέλη. Για παράδειγμα, η Passiflora incarnata μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του άγχους και της αϋπνίας.

Οι ιθαγενείς της Αμερικής έχουν χρησιμοποιήσει το passionflower για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως, πληγές, πόνοι στα αυτιά, ηπατικά προβλήματα, ανησυχία, ταραχή, επιληψία, αϋπνία, υστερία και άγχος. Ακόμη, έχει ισχυρές αναλγητικές ιδιότητες. Ο καρπός χρησιμοποιείται, επίσης, για να αρωματίσει ορισμένα ποτά.

Η Πασιφλώρα ή Ρολογιά είναι ένα αναρριχητικό φυτό ενδημικό σε πάρα πολλές περιοχές του πλανήτη (Ευρώπη, Αφρική και Ανταρκτική). Η οικογένεια Passifloraceae καλλιεργείται εντατικά, λόγω των υπέροχων ανθών της.
   Passiflora foetida

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Πασιφλώρα θεωρείται πως είναι ένα βότανο με ήπια, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματική, ηρεμιστική δράση. Θεωρείται πως επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα αντιμετωπίζοντας διαταραχές, όπως είναι το άγχος, η μελαγχολία, η υπερένταση και η υπερβολική νευρικότητα. Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές, η κατανάλωση της Πασιφλόρας δεν οδηγεί σε εθισμό. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως οι “ηρεμιστικές” ιδιότητες της Πασιφλώρας έχουν επίδραση και στους μυς (μυοχαλαρωτικές ιδιότητες), αλλά και μειώνει την πίεση. Το βότανο χρησιμοποιείται για το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας-ΔΕΠΥ

Η Πασιφλώρα μπορεί να γίνει αφέψημα αν βραστεί για 10-15 λεπτά σε νερό (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε 2-5γρ. βοτάνου ανά “κούπα” ροφήματος). Μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 3 κούπες Πασιφλώρας την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν από το γεύμα).

Υπάρχει και 100% φυσικό βάμμα Πασιφλώρας.

Υπάρχουν και πολλά συμπληρώματα διατροφής με Πασιφλόρα.
  Passiflora edulis

Τα οφέλη στην Υγεία από την Πασιφλόρα

–Προσφέρει ηρεμία

Η πασιφλόρα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την αϋπνία και το άγχος. Φαίνεται ότι ενισχύει τα επίπεδα του γάμμα-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA) στον εγκέφαλό σας. Αυτή η ουσία μειώνει την εγκεφαλική δραστηριότητα κι έτσι μπορεί να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε καλύτερα.

–Μπορεί να βοηθήσει το στομάχι σας

Η Passiflora foetida είναι κατάλληλη για τη θεραπεία του έλκους του στομάχου, αλλά είναι και ισχυρό αντιοξειδωτικό.

 

Πηγή
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget