BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού


Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι έχει πολλά οφέλη για την υγεία


Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι λαμβάνεται από το δέντρο και η επιστημονική ονομασία είναι Cupressus sempervirens.

Το κυπαρίσσι είναι αειθαλές δέντρο, με μικρούς, στρογγυλεμένους και ξυλώδεις κώνους. Έχει σκαλοειδή φύλλα και μικροσκοπικά λουλούδια.

Αυτό το ισχυρό αιθέριο έλαιο καταπολεμά τις λοιμώξεις, βοηθά το αναπνευστικό σύστημα, απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα και λειτουργεί ως διεγερτικό που ανακουφίζει από τη νευρικότητα και το άγχος.

Το Cupressus sempervirens θεωρείται ένα φαρμακευτικό δέντρο που έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Το κυπαρίσσι αντέχει στην ξηρασία, στα ρεύματα του αέρα, στην αιολική σκόνη, και στα ατμοσφαιρικά αέρια. Το κυπαρίσσι έχει, επίσης, ένα καλά αναπτυγμένο ριζικό σύστημα και την ικανότητα να ανθίζει τόσο σε όξινα όσο και σε αλκαλικά εδάφη.

Οι νεαροί κλαδίσκοι, οι μίσχοι και οι βελόνες του κυπαρισσιού αποστάζονται με ατμό και το αιθέριο έλαιο έχει καθαρό και αναζωογονητικό άρωμα.

Τα κύρια συστατικά του κυπαρισσιού είναι το άλφα-πινένιο, το καρένιο και το λιμονένιο.

Το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, αντισπασμωδικές, αντιβακτηριακές, διεγερτικές και αντιρευματικές του ιδιότητες.

Τα οφέλη στην υγεία από το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι

-Θεραπεύει πληγές και λοιμώξεις

Αν θέλετε να θεραπεύσετε γρήγορα τις πληγές, δοκιμάστε το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι. Οι αντισηπτικές ιδιότητες στο κυπαρίσσι οφείλονται στην παρουσία καμφένιου. Το κυπαρίσσι αντιμετωπίζει τόσο εξωτερικές όσο και εσωτερικές πληγές και αποτρέπει τις λοιμώξεις. Το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Το κυπαρίσσι χρησιμοποιείται ως καλλυντικό συστατικό στην παραγωγή σαπουνιού λόγω της ικανότητάς του να σκοτώνει τα βακτήρια στο δέρμα. Χρησιμοποιείται, επίσης, για τη θεραπεία πληγών, σπυριών, φλυκταινών και τραυματισμών του δέρματος.

-Αντιμετωπίζει κράμπες και μυϊκά τραύματα

Λόγω των αντισπασμωδικών ιδιοτήτων του κυπαρισσιού, αναστέλλει προβλήματα που σχετίζονται με σπασμούς, όπως μυϊκές κράμπες. Το κυπαρίσσι είναι αποτελεσματικό στην ανακούφιση του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών, μιας νευρολογικής κατάστασης που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτους σπασμούς στα πόδια. Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία ύπνου και κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και δυσκολία στη συγκέντρωση και στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, το κυπαρίσσι μειώνει τους σπασμούς, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διευκολύνει τον χρόνιο πόνο. Είναι, επίσης, μια φυσική θεραπεία για το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Το κυπαρίσσι μειώνει αποτελεσματικά τον πόνο που σχετίζεται με αυτήν την πάθηση. Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι μια φλεγμονή κάτω από τη βάση του καρπού. Ο καρπιαίος σωλήνας συγκρατεί τα νεύρα και συνδέει το αντιβράχιο με την παλάμη και τα δάχτυλα κι επειδή είναι στενός, είναι επιρρεπής σε πρήξιμο και φλεγμονή που προκαλείται από την υπερβολική χρήση, από ορμονικές αλλαγές ή από αρθρίτιδα. Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι μειώνει την κατακράτηση υγρών, μια συχνή αιτία του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα, διεγείρει, επίσης, τη ροή του αίματος και μειώνει τη φλεγμονή. Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι βελτιώνει την κυκλοφορία, θεραπεύει τις κράμπες, καθώς και τους πόνους. Ορισμένες κράμπες οφείλονται στη συσσώρευση γαλακτικού οξέος, το οποίο απομακρύνεται με τις διουρητικές ιδιότητες του κυπαρισσιού, ανακουφίζοντας έτσι την ταλαιπωρία.

-Βοηθά στην αποτοξίνωση

Το λάδι κυπαρίσσι είναι διουρητικό, οπότε βοηθά το σώμα να ξεπλένει τις τοξίνες που υπάρχουν εσωτερικά. Αυξάνει, επίσης, τον ιδρώτα, που επιτρέπει στο σώμα να απομακρύνει γρήγορα τις τοξίνες, το υπερβολικό αλάτι και το νερό. Αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για όλα τα συστήματα του σώματος και αποτρέπει την ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις που οφείλονται σε συσσώρευση τοξινών. Επίσης, ωφελεί και καθαρίζει το συκώτι και βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Η κοσμοζίνη, το καφεϊκό οξύ και του π-κουμαρικό οξύ που υπάρχουν στο αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού έχουν ηπατοπροστατευτική δράση. Αυτές οι απομονωμένες ενώσεις μειώνουν σημαντικά τη γλουταμινική οξαλοξική τρανσαμινάση, την τρανσαμινάση πυροσταφυλικού γλουταμινικού, τα επίπεδα χοληστερόλης και τα τριγλυκερίδια, ενώ προκαλούν σημαντική αύξηση στα συνολικά επίπεδο πρωτεΐνης. Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις που μπορούν να απαλλάξουν το σώμα από τις υπερβολικές τοξίνες και να αναστέλλουν την παραγωγή των ελεύθερων ριζών.

–Προωθεί την πήξη του αίματος

Το κυπαρίσσι έχει τη δύναμη να σταματάει την υπερβολική ροή του αίματος και προάγει την πήξη. Αυτό οφείλεται στις αιμοστατικές και στυπτικές του ιδιότητες. Το κυπαρίσσι οδηγεί στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, η οποία διεγείρει τη ροή του αίματος και προάγει τη συστολή του δέρματος, των μυών, των θυλάκων των τριχών και των ούλων. Οι στυπτικές του ιδιότητες επιτρέπουν στο κυπαρίσσι να σφίγγει τους ιστούς, ενισχύοντας τα θυλάκια των τριχών και καθιστώντας τα λιγότερο πιθανό να πέσουν. Οι αιμοστατικές ιδιότητες στο κυπαρίσσι σταματούν τη ροή του αίματος και προάγουν την πήξη όταν χρειάζεται. Αυτές οι δύο ευεργετικές ιδιότητες συνεργάζονται για να θεραπεύσουν γρήγορα τις πληγές, τα κοψίματα και τα τραύματα Γι ‘αυτό το κυπαρίσσι βοηθά στη μείωση της βαριάς εμμήνου ρύσεως. Μπορεί, επίσης, να χρησιμεύσει ως φυσική θεραπεία των ινομυωμάτων και της ενδομητρίωσης.

-Δρα θεραπευτικά στις αναπνευστικές παθήσεις

Το κυπαρίσσι απομακρύνει τη συμφόρηση και εξαλείφει τα φλέγματα που συσσωρεύονται στην αναπνευστική οδό και στους πνεύμονες. Το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού ηρεμεί το αναπνευστικό σύστημα και λειτουργεί ως αντισπασμωδικός παράγοντας, θεραπεύοντας ακόμη πιο σοβαρές αναπνευστικές καταστάσεις, όπως το άσθμα και η βρογχίτιδα. Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι είναι, επίσης, αντιβακτηριακός παράγοντας και θεραπεύει αναπνευστικές λοιμώξεις που προκαλούνται από τη βακτηριακή υπερανάπτυξη. Η camphene, αναστέλλει την ανάπτυξη εννέα βακτηρίων και όλων των ζυμών. Αυτή είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση από τα αντιβιοτικά τα οποία έχουν βλαβερές παρενέργειες, όπως, το σύνδρομο διαρροής του εντέρου και η απώλεια προβιοτικών.

–Είναι φυσικό αποσμητικό

Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι έχει καθαρό και πικάντικο άρωμα που ανυψώνει το πνεύμα και διεγείρει την ευτυχία και την ενέργεια, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό φυσικό αποσμητικό. Μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τα συνθετικά αποσμητικά λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων και τις άσχημες οσμές του σώματος. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι στο σαπούνι καθαρισμού σπιτιού ή στο απορρυπαντικό ρούχων. Αφήνει τα ρούχα και τις επιφάνειες χωρίς βακτήρια και μυρίζει φρεσκάδα και διεγείρει τα συναισθήματα της χαράς και της ευτυχίας.

–Ανακουφίζει από το άγχος

Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι έχει ηρεμιστικά αποτελέσματα και προκαλεί μια ήρεμη και χαλαρή αίσθηση όταν χρησιμοποιείται αρωματικά ή τοπικά. Είναι, επίσης, ενεργοποιητικό και διεγείρει τα συναισθήματα ευτυχίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που αντιμετωπίζουν συναισθηματικό άγχος, δυσκολεύονται να κοιμηθούν ή έχουν υποστεί πρόσφατο τραύμα ή σοκ. Για να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι ως φυσική θεραπεία για το άγχος και την ανησυχία, προσθέστε πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο στο λουτρό ή σε διαχυτή ζεστού νερού. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να διαχέεται το κυπαρίσσι τη νύχτα, δίπλα στο κρεβάτι σας, για τη θεραπεία της ανησυχίας ή της αϋπνίας.

-Αντιμετωπίζει τη φλεβίτιδα και την κυτταρίτιδα

Λόγω της ικανότητας του κυπαρισσιού να διεγείρει τη ροή του αίματος, χρησιμεύει για τη θεραπεία των κιρσών. Οι κιρσοί εμφανίζονται όταν ασκείται πίεση στα αιμοφόρα αγγεία ή στις φλέβες – με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση του αίματος και τη διόγκωση των φλεβών. Αυτό μπορεί να προκληθεί από αδύναμα τοιχώματα των φλεβών ή από έλλειψη πίεσης που ασκείται από τους ιστούς στο πόδι που επιτρέπουν στις φλέβες να μεταφέρουν αίμα. Αυτό αυξάνει την πίεση στο εσωτερικό των φλεβών, προκαλώντας τέντωμα και διεύρυνση. Εφαρμόζοντας τοπικά αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι, το αίμα στα πόδια συνεχίζει να ρέει σωστά στην καρδιά. Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι μπορεί, επίσης, να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας, που είναι η εμφάνιση δέρματος φλούδας πορτοκαλιού στα πόδια, στα χέρια, στο στομάχι και στην κοιλιά. Αυτό οφείλεται συχνά σε κατακράτηση υγρών, έλλειψη κυκλοφορίας, αδύναμη δομή κολλαγόνου και αυξημένο σωματικό λίπος. Επειδή, το κυπαρίσσι είναι ένα διουρητικό, βοηθά το σώμα να απομακρύνει την περίσσεια νερού και αλατιού που μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών. Διεγείρει, επίσης, την κυκλοφορία αυξάνοντας τη ροή του αίματος. Χρησιμοποιήστε τοπικά λάδι κυπαρίσσι για τη θεραπεία των κιρσών, της κυτταρίτιδας και οποιασδήποτε άλλης πάθησης που προκαλείται από κακή κυκλοφορία, όπως τις αιμορροΐδες.


Πώς να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι

Όταν εφαρμόζετε το λάδι στο δέρμα, είναι καλύτερα να το αραιώνετε με ένα λάδι φορέα, όπως λάδι καρύδας ή jojoba κ.ά. πριν το τρίψετε στο δέρμα.

Βάλτε 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού σε νεφελοποιητή στο σπίτι ή στο γραφείο για να δημιουργήσετε συναισθηματική ισορροπία, να προκαλέσετε ηρεμία και ενέργεια και να καταπολεμήσετε το άγχος.

Εφαρμόστε το τοπικά, αραιωμένο με ίσα μέρη λάδι βάσης, για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών, τις κράμπες, του άσθματος, της βρογχίτιδας, του βήχα ή του κρυολογήματος, του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα και τις βαριές περιόδους. Απλώς τρίψτε το μείγμα λαδιού στην πληγείσα περιοχή. Αυτό μπορεί να γίνει φορές την ημέρα ή ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Για να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, των κιρσών, των τραυμάτων, των κοψιμάτων, των τραυμάτων και των πληγών απλώστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού στην περιοχή.

Προσθέστε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι σε 20 γραμμάρια λάδι jojoba ή αμυγδάλου ή παρθένου ελαιόλαδου και κάντε επαλείψεις στα πόδια από κάτω προς τα πάνω για τη φλεβίτιδα.

Για τις αιμορροΐδες διαλύστε 5 σταγόνες ελαίου σε 100 γραμμάρια νερό και κάντε καθημερινές πλύσεις.

Για την ανακούφιση από το σπαστικό βήχα και τη βρογχίτιδα ραντίστες με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι το μαξιλάρι σας.

Προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι σε λουτρό ζεστού νερού για τη θεραπεία των αναπνευστικών παθήσεων. Μπορείτε, επίσης, να αραιώσετε το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι με λάδι φορέα και να εφαρμόσετε το μείγμα στο στήθος με τρίψιμο. Για να μειώσετε τα φλέγματα, προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού σε βραστό νερό, τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και αναπνέετε στον ατμό για 10 λεπτά.

Για να αρωματίσετε το σπίτι, προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι σε σαπούνι καθαρισμού ή προσθέστε το λάδι σε νερό και ψεκάστε το μείγμα σε κουρτίνες, σεντόνια και καναπέδες. Μπορούν, επίσης, να προστεθούν 2 σταγόνες κυπαρίσσι σε παπούτσια, καπέλα και μπουφάν για να αποφευχθεί η ανάπτυξη βακτηρίων και η δυσοσμία του σώματος.

Για τη φροντίδα των μαλλιών και του δέρματος, προσθέστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι στο σαμπουάν, το μαλακτικό ή το καθαριστικό προσώπου. Είναι ιδανικό για βαθύ καθαρισμό και είναι ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του.

Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι αναμιγνύεται καλά με τα αιθέρια έλαια λεβάντας, περγαμόντου, κέδρου, χαμομηλιού και υλάνγκ υλάνγκ. Όλα αυτά τα έλαια έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες και μπορούν να ηρεμήσουν και να καταπραΰνουν όταν χρησιμοποιούνται με νεφελοποιητή, διαχυτή ή τοπικά. Ανακατέψτε τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια και προσθέστε τα σε λουτρό με ζεστό νερό ή σε λάδι μασάζ. Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας για τη βάση οποιουδήποτε λαδιού μασάζ. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το λάδι καρύδας ενυδατώνει και τονώνει το δέρμα.

Κάντε μια δοκιμή (mini patch) πριν χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι απευθείας στο δέρμα. Είναι ασφαλέστερο να αραιώσετε το κυπαρίσσι με λάδι φορέα πριν από την πρώτη τοπική χρήση.

Μην το λαμβάνετε εσωτερικά.





Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget