BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης


Χρήσιμες πληροφορίες για την αλόη



Οι θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης είναι ανεκτίμητες και ποικίλες.

Η Aloe Vera έχει 2 κύριους θεραπευτικούς ρόλους: είναι καθαρτική και χρήσιμη για τη θεραπεία πληγών.

Το καθαρό τζελ που βρίσκεται στα σαρκώδη φύλλα της αλόης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μικροεγκαυμάτων, πληγών και συγκεκριμένων δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα και η τροχοφυτία (μυκητίαση).

Η αλόη αναπτύσσεται καλά στο σπίτι. Ο φρέσκος χυμός λαμβάνεται εύκολα, κόβοντας το φύλλο και απομυζώντας το χυμό.
Έτοιμος χυμός πωλείται σε καταστήματα υγιεινών τροφών και σε φαρμακεία.

Οι κυριότερες ιδιότητες της αλόης:

Επουλωτικές, μαλακτικές και αντιαλλεργικές.

Για τοπική εφαρμογή χρησιμοποιείται σε δερματικά έλκη, εγκαύματα, ερεθισμούς και τσιμπήματα. Αποτελεσματικά καταπλάσματα με αλόη, σκόνη καμφοράς και ρίζα του βοτάνου dolden seal ή υδραστίδας είναι, επίσης, κατάλληλα εναντίον των δερματικών μολύνσεων, αλλά και σε κοψίματα και γρατζουνιές.

Ο χυμός αλόης περιέχει 99,5% νερό.

Το υπόλοιπο 0,5% του χυμού αποτελείται από τα ακόλουθα:
Ένα σύνθετο μείγμα μυκοπολυσακχαριτών. Αυτό είναι το μυκώδες (μύξα) της αλόης. Οι πολυσακχαρίτες στην αλόη έχουν δράση παρόμοια με το υαλορουνικό οξύ.
Διάφορες ποσότητες ανθρακινονών και γλυκοσιδών αποτελούμενες, κυρίως, από αλοΐνη και εμοδίνη. Αυτά είναι τα πικρά καθαρτικά συστατικά. Διακρίνονται εύκολα από το κιτρινοπορτοκαλί χρώμα τους.

Η αλόη περιέχει ανθρακινόνες, δηλαδή, χημικά συστατικά που διεγείρουν τις συσπάσεις στα τοιχώματα του πεπτικού σωλήνα, και σε αυτά τα συστατικά αποδίδονται και οι καθαρτικές της ιδιότητες. Αυτά τα μόρια διασπώνται από τα φιλικά βακτήρια στο παχύ έντερο για να δημιουργήσουν άλλα μόρια που ασκούν καθαρτική δράση. 
Η αλόη μειώνει το χρόνο περάσματος των υπολειμμάτων στο έντερο και απορροφά τις τοξίνες. 
Το τζελ αλόης επιταχύνει τη θεραπεία σταματώντας τον πόνο και τη φλεγμονή, επιφέροντας την κυτταρική επισκευή και διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα. 
Η μαλακτική δράση του τζελ αλόης οφείλεται, κυρίως, στο σύνθετο υδατάνθρακα γλυκομαννάνη. Τα αποτελέσματα της αλόης στο δέρμα οφείλονται, επίσης, στην υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα, όπως και σε βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, ψευδάργυρο και απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Η αλόη έχει αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργιογόνο δράση. Έχει λειτουργία κατά κάποιο τρόπο παρόμοια με τα στερεοειδή, όπως είναι η κορτιζόνη, αλλά χωρίς τις βλαβερές παρενέργειες των τελευταίων. 
Αρκετά συστατικά της αλόης είναι υπεύθυνα γι΄αυτές τις δράσεις. Τα πιο σημαντικά είναι οι γλυκοπρωτεΐνες, οι οποίες αναστέλλουν τη βραδυκινίνη, έναν ενδιάμεσο παράγοντα των διεργασιών που προκαλούν πόνο και φλεγμονή. 
Περιέχονται, επίσης, διάφορες ανθρακινόνες και σαλικυλικά, οι ίδιες αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ουσίες που βρίσκονται στην ασπιρίνη. Η αλόη περιέχει 17 αμινοξέα, μια ποικιλία βιταμινών, αλλά και πολλά μέταλλα, όπως ασβέστιο, φώσφορο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο και νάτριο.

Για ελαφρά εγκαύματα το τζελ αλόης εφαρμόζεται τοπικά στην πάσχουσα περιοχή του δέρματος τρεις με πέντε φορές την ημέρα.

Για εσωτερική χρήση του τζελ αλόης αυνιστάται η χρήση δυο κουταλιών της σούπας (30ml) τρεις φορές την ημέρα για καταστάσεις ευερέθιστου εντέρου, νόσου του Crohn και ελκώδης κολίτιδας.

Για διαβήτη τύπου 2 χρησιμοποιείται μια κουταλιά της σούπας (15ml) χυμού αλόης δύο φορές την ημέρα.

Άλλες ιδιότητες της αλόης
 
Η αλόη τονώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και καταστρέφει τους καρκινικούς όγκους. Επιστημονικές έρευνες έδειξαν πόσο ισχυρές αντικαρκινικές και ανοσορυθμιστικές ιδιότητες έχουν οι πολυσακχαρίτες της αλόης. Αυτό σημαίνει ότι η γέλη ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, ενώ παράλληλα καταστρέφει και τους καρκινικούς όγκους. Συνδυάζοντας κατάλληλα βότανα με υπερτροφές, συμπληρώματα διατροφής, βότανα, οξυγονοθεραπεία και άλλες τεχνικές, θα έχτε τα καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη σας με τον καρκίνο.
Η αλόη καταπολεμά τις φλεγμονές στις αρθρώσεις, μειώνοντας τον πόνο της αρθρίτιδας. Μπορεί, όμως, να χρησιμοποιηθεί και εσωτερικά, αντιμετωπίζοντας έτσι τις φλεγμονές σε ολόκληρο το σώμα. Όσοι πιούν αλόη για δυο εβδομάδες, συνήθως, παρατηρούν σημαντικές μειώσεις στην ένταση των συμπτωμάτων της φλεγμονής.
Η αλόη σταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος στους διαβητικούς. Διαβητικοί που λαμβάνουν αλόη για τρεις μήνες παρουσιάζουν σημαντική μείωση των επιπέδων σακχάρων στο αίμα τους. Επίσης, μειώνεται και η χοληστερόλη. 
Οι διαβητικοί φαίνεται να επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό και από την επιρροή της αλόης στο αίμα. 
Από τη στιγμή που καταπολεμά την ποικιλοκυττάρωση και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα, οι διαβητικοί που υποφέρουν από περιφερική νευροπάθεια (τα χέρια και τα πόδια τους μουδιάζουν) πιθανότατα θα επωφεληθούν από τα συμπληρώματα αλόης.
Η αλόη μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. 
Όταν χρησιμοποιείται εσωτερικά, η αλόη βελτιώνει την ποιότητα του αίματος και βοηθά στην επαναφορά χημικής ισορροπίας στο αίμα με τρόπο που μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και τα συνολικά τριγλυκερίδια. 
Τα μύρτιλλα είναι, επίσης, πανίσχυρο φάρμακο κατά της χοληστερόλης.
Η αλόη ανακουφίζει από πόνους στις αρθρώσεις και τους μυς. 
Σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί όταν χρησιμοποιηθεί και εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά, και στην ουσία μειώνει τη συνολική έκταση της φλεγμονής. Ασφαλώς, αν συνεχίσετε να ακολουθείτε μια διατροφή που είναι υπέρ της φλεγμονής (αλλαντικά, γάλα, ζάχαρη, τηγανιτά κτλ.) δε θα καταφέρετε ποτέ να απαλλαγείτε από αυτή μόνο και μόνο με την αλόη, αλλά θα σας ανακουφίσει τουλάχιστον από τον πόνο κατά τη διάρκεια της μετάβασης σας σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που θα εξαφανίσει τη φλεγμονή απόλυτα.
Η αλόη ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση των βιταμινών. 
Βοηθά τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Ε και άλλα αντιοξειδωτικά να λειτουργούν καλύτερα. Στην πραγματικότητα ενδυναμώνει τη δράση τους, πιθανότατα, λόγω της δράσης της στην ποιότητα του αίματος, το οποίο τονώνεται και μεταφέρει πιο αποτελεσματικά το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα. 
Η αλόη βοηθά στη λειτουργία όλων των θρεπτικών συστατικών, αφού τονώνει το αίμα και αυτό σημαίνει ότι ενισχύει τη δράση και των αντικαρκινικών βοτάνων, βοηθώντας τα να στοχεύουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους όγκους.
Η αλόη θεραπεύει έλκη, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και την κοιλιοκάκη. Οι πολυσακχαρίτες της αλόης έχουν θεραπευτικές επιδράσεις σε αμέτρητες πεπτικές διαταραχές. Η χρήση της πρέπει να είναι συστηματική. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν θετικά αποτελέσματα μετά από 3-30 ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους.
Η αλόη περιέχει ακετυλική μαννόζη, ένα φυσικό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού. 
Η μαννόζη της αλόης επιταχύνει την καταστροφή των καρκινικών όγκων, αυξάνει το χρόνο επιβίωσης και βοηθά αποτελεσματικά σε μια καλύτερη ανάρρωση συγκριτικά με τις τοξικές θεραπείες. 
Η μαννόζη αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου από τα κύτταρα, μιας αντικαρκινικής χημικής ουσίας που συνδέεται στενά με τη συρρίκνωση των όγκων. Ουσιαστικά, όσο περισσότερο ΝΟ παράγετε, τόσο λιγότερο καρκίνο θα έχετε και όπως φαίνεται η μαννόζη αυξάνει την παραγωγή του.
Η αλόη είναι αντιβακτηριδιακή, αντιιική και αντιμυκητιασική. 
Βάζοντας μικρά κομμάτια αλόης μέσα στις πληγές αυτές θεραπεύονται χωρίς να αφήσουν ουλή. Καθώς, στεγνώνει η αλόη συστέλλεται, κλείνοντας το τραύμα και κρατώντας το καθαρό από επικίνδυνα βακτήρια. 
Επιπλέον, τρέφει η ίδια τους ιστούς της περιοχής. Είναι ιδανική για να τη χρησιμοποιούμε και σε ζώα, γιατί σε περίπτωση που γλύψουν την πληγή τους, δεν θα γλείφουν τα τοξικά χημικά που υπάρχουν στα περισσότερα προϊόντα πρώτων βοηθειών. 
Η αλόη είναι τόσο χρήσιμη, που πολλοί άνθρωποι παίρνουν πάντα ένα φύλλο μαζί τους, όταν πάνε για περπάτημα. Θεραπεύει κοψίματα, αμυχές, εγκαύματα, δαγκωνιές, τσιμπήματα, στραμπουλήγματα, εγκαύματα από τον ήλιο, ακόμη και μελανιές.
Η αλόη είναι φυσικό συντηρητικό τροφίμων. Ένα λεπτό στρώμα γέλης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη συντήρηση των τροφίμων. Η επικάλυψη φρούτων και λαχανικών μπορεί να τα προστατεύσει από το E. coli, να διατηρήσει τη φρεσκάδα τους και να αυξήσει σημαντικά το χρόνο αντοχής τους.


Η αλόη επεκτείνει τη διάρκεια ζωής. Η κατανάλωση αλόης, είτε ακατέργαστης είτε επεξεργασμένης, έδειξε ότι επεκτείνει (κατά 10%) τη μέση διάρκεια ζωής και καθυστερεί την κλίμακα θνησιμότητας στο διπλάσιο χρόνο. Επίσης, βρέθηκαν και αρκετές θετικές επιδράσεις της σε ασθενείς με νόσους που έχουν να κάνουν με την ηλικία όπως: 
Μικρότερα επίπεδα εμφάνισης αρτηριακής θρόμβωσης, μειωμένα επίπεδα χρόνιας νεφροπάθειας, μικρότερη συχνότητα εμφάνισης θανατηφόρου λευχαιμίας και εμφάνισης διαφόρων άλλων αιτιών θανάτου. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν τοξικές παρενέργειες μετά την κατανάλωσή της.
Η αλόη εμποδίζει την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Αν πίνετε γέλη αλόης συστηματικά, τα συμπτώματα καούρας που νιώθετε θα εξαφανιστούν μέσα σε λίγες ημέρες, σταματώντας βέβαια να τρώτε τηγανιτά και επεξεργασμένα τρόφιμα.
Η αλόη θεραπεύει τα εγκαύματα από τις ακτινοβολίες για τη θεραπεία του καρκίνου. Για τους καρκινοπαθείς που έχουν σακατευτεί από τις θεραπείες ακτινοβολιών (οι οποίες επ’ ευκαιρίας δε θεραπεύουν τον καρκίνο, αλλά προκαλούν καρκίνο), η τοπική εφαρμογή της αλόης στην περιοχή της ακτινοβολίας θα επιταχύνει την ανάρρωση. 
Η εσωτερική λήψη θα βοηθήσει στη γιατρειά των εγκαυμάτων. Υπάρχει σημαντική αύξηση του χρόνου επιβίωσης και μειώνει τις βλάβες στα αναπαραγωγικά κύτταρα, που σημαίνει ότι το DNA στο σπέρμα μένει ανέπαφο. 
Αυτό είναι πράγματι καλό, εκτός και αν επιθυμείτε να κάνετε κάποια μέρα μεταλλαγμένα παιδιά ή αν έχετε την παράλογη επιθυμία να δείτε τα γεννητικά σας όργανα να συρρικνώνονται και να πεθαίνουν (μια ακόμη παρενέργεια της θεραπείας με ακτινοβολία).
Η αλόη θεραπεύει και την ουλίτιδα. 
Πασπαλίστε με λίγη σκόνη αλόης την οδοντόβουρτσα σας πριν τη χρησιμοποιήσετε. 
Η σκόνη αλόης θεραπεύει τα ούλα και καταπολεμά αποτελεσματικά την ουλίτιδα. Αλλά και μόνο πίνοντας αλόη μπορείτε να θεραπεύσετε τα ούλα σας. 
Απλά κάντε μερικές πλύσεις στο στόμα σας με το υγρό πριν το καταπιείτε, γιατί έτσι θα είναι σα να κάνετε ένα θεραπευτικό λουτρό στα δόντια σας, τα οποία με τη σειρά τους θα αρχίσουν να γίνονται και πάλι καλά. Ακόμη και οι σοβαρές περιπτώσεις μπορούν να θεραπευτούν μέσα σε λίγες εβδομάδες χάρη στην αλόη. 
Οι περισσότεροι άνθρωποι με ουλίτιδα έχουν συνήθως και χρόνια έλλειψη σε βιταμίνη D, επομένως αν αυξήσετε τα αποθέματα σας σε αυτή, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείτε αλόη, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο γρήγορα.
Η αλόη θεραπεύει εγκαύματα, αμυχές και κοψίματα. 
Όταν χρησιμοποιηθεί εξωτερικά, η αλόη αποτελεί το καλύτερο γιατρικό που ανακαλύφθηκε ποτέ για τις πληγές, ενώ ξεπερνά κατά πολύ και τις δυνατότητες των πιο προχωρημένων υλικών επίδεσης και φαρμάκων που υπάρχουν. Δρα σφραγίζοντας την πληγή, ενώ ταυτόχρονα προσελκύει και μια αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή του τραύματος, επιταχύνοντας με αυτό τον τρόπο τη θεραπεία του. Η αλόη, ως γωνστόν, θεραπεύει ακόμη και εγκαύματα τρίτου βαθμού χωρίς να αφήνει σημάδια, ενώ αποκαθιστά το κατεστραμμένο δέρμα που σε κανονικές συνθήκες θα είχε νεκρώσει. 
Η γέλη της αλόης είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη φροντίδα των πληγών. Μεγάλα κομμάτια γέλης μπορούν στην κυριολεξία να σφηνωθούν μέσα σε τραύματα όπως από όπλο ή κόψιμο. 
Η απευθείας εφαρμογή της στο δέρμα σκοτώνει τα βακτήρια, παρεμποδίζει την εμφάνιση τυχόν μολύνσεων και τρέφει τους τραυματισμένους ιστούς, ενώ ταυτόχρονα σφραγίζει τους τραυματισμένους ιστούς, ενώ ταυτόχρονα σφραγίζει την πληγή από εξωτερικές μολύνσεις.
Η αλόη μπορεί να σώσει ανθρώπους και ζώα από σοβαρό αιμορραγικό σοκ (απώλεια αίματος). Τα ειδικά πολυμερή που βρίσκουμε στη γέλη της αλόης έχουν την ικανότητα να τονώνουν την ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου του αίματος μας, μετατρέπει δηλαδή το πηγμένο και κενό από οξυγόνο αίμα, σε ρευστό και γεμάτο οξυγόνο.
Αθλητικές επιδόσεις. Η αλόη είναι ένα από τα μυστικά για να έχετε δυνατές αθλητικές επιδόσεις. Το αίμα σας μπορεί και μεταφέρει έτσι περισσότερο οξυγόνο με αποτέλεσμα να τονώνει τη λειτουργία των ιστών και των οργάνων σας.
Μείωση καρδιακών επεισοδίων και εγκεφαλικών. 
Η κατανάλωση αλόης είναι σαν την προσθήκη μιας απόλυτα φυσικής και αντιπηκτικής ουσίας στη ροή του αίματος σας, που εμποδίζει τα κύτταρα να συσσωρευτούν και έτσι σας προστατεύει από τα εγκεφαλικά επεισόδια. 
Τα κύτταρα των περισσότερων ανθρώπων συσσωρεύονται σε ένα σημείο εξαιτίας της διατροφής τους, που περιλαμβάνει τηγανιτά, ομογενοποιημένα γαλακτοκομικά λιπαρά, υδρογονωμένα έλαια και άλλα θανατηφόρα τρόφιμα. 
Η μαζική συσσώρευση των κυττάρων καθυστερεί τη ροή αίματος, ενώ οι θρόμβοι μπορούν κάποια στιγμή να εγκατασταθούν στα τριχοειδή του κυκλοφορικού, μπλοκάροντας τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους ιστούς και τα κύτταρα του εγκεφάλου. 
Η αλόη από την άλλη, κάνει το κολλώδες, πηκτό αίμα, αραιό βοηθώντας το να ρεύσει έτσι όπως θα έπρεπε ώστε το οξυγόνο και τα θρεπτικά να φτάνουν και στο τελευταίο όργανο και κύτταρο του σώματος. 
Το γεγονός ότι η αλόη μπορεί να αντιστρέψει το κολλώδες αίμα, επιτρέποντας στο αίμα να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο, σημαίνει ότι προφανώς θα μειώσει και τις πιθανότητες εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου. 
Μάλιστα, μειώνει και την αυξημένη αρτηριακή πίεση, καθώς ένας λόγος που η πίεση είναι τόσο αυξημένη σε κάποιους ανθρώπους, είναι το γεγονός ότι το αίμα τους έχει μετατραπεί σε ένα πηκτό και βλαβερό υγρό που ρέει σαν την μελάσα. 
Οι θεμελιώδεις αρχές της φυσικής μας λένε ότι το πυκνότερο υγρό χρειάζεται και μεγαλύτερη πίεση για να ρεύσει σε ένα σύστημα. 
Μειώνοντας λοιπόν την πυκνότητα και βοηθώντας το αίμα να ρεύσει με έναν πιο λειτουργικό τρόπο, η αρτηριακή πίεση αυτομάτως μειώνεται. 
Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα οφέλη από την κατανάλωση αλόης, όπως η αυξημένη ροή αίματος στον εγκέφαλο, που ίσως να σημαίνει και μείωση της εξέλιξης Αλτσχάιμερ, αυξημένες ικανότητες μάθησης, δυνατή μνήμη και καλύτερη γνωστική λειτουργία.




Πηγή
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget