Το γανόδερμα στη θεραπεία του καρκίνου


Το γανόδερμα στη θεραπεία του καρκίνου. Το μανιτάρι Ganoderma lucidum έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη γενική προαγωγή της υγείας και της μακροζωίας.

Γανόδερμα και καρκίνος

Το Ganoderma lucidum (Reishi) στη θεραπεία του καρκίνου.

Το δημοφιλές μανιτάρι Ganoderma lucidum έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη γενική προαγωγή της υγείας και της μακροζωίας στις χώρες της Ασίας.

Η ξηρά σκόνη του Ganoderma lucidum ήταν δημοφιλής ως μέσο θεραπείας του καρκίνου στην αρχαία Κίνα.
Το Ganoderma lucidum αναστέλλει την μεταγραφή του πυρηνικού παράγοντα κ Β (NF-κΒ) και του ΑΡ-1, που οδηγεί σε αναστολή της έκφρασης του ενεργοποιητή πλασμινογόνου της ουροκινάσης (υΡΑ) και του υποδοχέα του uPAR.

Το Ganoderma lucidum καταστέλλει, επίσης, την κυτταρική προσκόλληση και την μετανάστευση των καρκινικών κυττάρων στον καρκίνο μαστού και στον καρκίνο του προστάτη.

Έτσι, το Ganoderma lucidum καταδεικνύει, σαφώς, αντικαρκινική δράση σε πειράματα με καρκινικά κύτταρα και έχει θέση ως διαιτητικό συμπλήρωμα για μία εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο.

Το γανόδερμα κυκλοφορεί στην αγορά ως συμπλήρωμα διατροφής και στην Ελλάδα.

Καλό είναι να ελέγχεται η βιολογική του δραστικότητα στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Βιβλιογραφία

Sliva D., Ganoderma lucidum (Reishi) in cancer treatment, Integr Cancer Ther. 2003 Dec;2(4):358-64.
 
 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια