Κακές διατροφικές επιλογές στο σχολείο και πολλή τηλεόραση παχαίνουν τα παιδιά - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Κακές διατροφικές επιλογές στο σχολείο και πολλή τηλεόραση παχαίνουν τα παιδιά

Το υποψιαζόμαστε αλλά τώρα η επιστήμη έρχεται να το πιστοποιήσει και ερευνητικά. Τα επιπλέον κιλά στα παιδιά σχετίζονται με δύο σημαντικά πράγματα:
1. Κακές επιλογές τροφίμων στο σχολείο

2. Παρακολούθηση τηλεόρασης πάνω από δύο ώρες την ημέρα.


Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics, αναδεικνύεται μια πιθανή σχέση μεταξύ παιδικής παχυσαρκίας και επιλογών τροφίμων για γεύμα στο σχολείο αλλά και με το να βλέπουν τα παιδιά δύο ή περισσότερες ώρες τηλεόραση την ημέρα. Η μελέτη εξέτασε χίλια εφτακόσια δεκατέσσερα παιδιά έκτης δημοτικού, για να μελετήσει τις συνήθειές τους και παραμέτρους που θα μπορούσαν να συσχετίζονται με την παχυσαρκία.

Κάποια από τα συμπεράσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι κακές επιλογές στα σχολεία σχετίζονται με υπέρβαρα παιδιά, ενώ καλές επιλογές όπως το να πίνουν γάλα αντί για κάποιο ζαχαρούχο χυμό ή σοκολατούχο ρόφημα, συμβάλουν στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους. Επίσης, έλλειψη κάποιας μορφής άσκησης αλλά και πολύ τηλεόραση και video games, μπορεί να οδηγήσουν σε παχυσαρκία.


neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου