Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Το λάθος που κάνουμε πολλοί με το ντους – Τι λέει ειδικός σε θέματα υγιεινής

Συχνά μπερδευόμαστε σχετικά με τη διαφορά ανάμεσα στην καθαριότητα και την υγιεινή, τονίζει ο πρωινό ντους αποτελεί το ξεκίνημα της ημέρας γ...


Συχνά μπερδευόμαστε σχετικά με τη διαφορά ανάμεσα στην καθαριότητα και την υγιεινή, τονίζει

ο πρωινό ντους αποτελεί το ξεκίνημα της ημέρας για πολλούς… Υπάρχει όμως περίπτωση να μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το ντους το πρωί μπορεί να οδηγήσει στην αφαίρεση των φυσικών ελαίων του δέρματος, σύμφωνα με τη Sally Bloomfield, επίτιμη καθηγήτρια στο London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Σύμφωνα με την Bloomfield, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν μπάνιο κάθε μέρα γιατί είναι «κοινωνικά αποδεκτό» και θέλουν να ξεφορτωθούν τις οσμές του σώματος – όμως δεν είναι κάτι απαραίτητο ιατρικά.

«Υπάρχουν μικρόβια στο σώμα μας που παράγουν άσχημες οσμές, όμως δεν είναι επιβλαβή για εμάς», είπε στο BBC Radio 5. Σύμφωνα με την Bloomfield, το να κάνουμε ντους περισσότερες από μία φορές την ημέρα μπορεί να διώξει τους μικροοργανισμούς του σώματος που βοηθούν τον έλεγχο των επιπέδων λιπαρότητας στο δέρμα μας.

Η ίδια σημείωσε ότι οι άνθρωποι κάνουν περισσότερες φορές ντους το καλοκαίρι γιατί ιδρώνουν και δεν νιώθουν άνετα – κάτι που δεν είναι απαραίτητα καλό για την υγεία μας. Συχνά μπερδευόμαστε σχετικά με τη διαφορά ανάμεσα στην καθαριότητα και την υγιεινή, λέει.

«Η καθαριότητα είναι το τι κάνουμε για να φαινόμαστε και να αισθανόμαστε καθαροί, όμως η υγιεινή είναι η καθαριότητα που κάνουμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση των μικροβίων», εξηγεί.

Υπάρχουν φορές, λέει, που σίγουρα πρέπει να κάνεις μπάνιο – όπως πριν μπεις στην πισίνα γιατί μπορεί να μεταφέρεις μικρόβια από το σώμα σου σε άλλους κολυμβητές.

Πάντως για το πλύσιμο των χεριών, σημειώνει πως είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. «Είναι κρίσιμο για να αποτρέψει την εξάπλωση μολύνσεων και ασθενειών».



Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια