Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Αγκινάρα – Προστατεύει το συκώτι, τη χολή και το πεπτικό!

Η ικανότητα της αγκινάρας να δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας και να προστατεύει το συκώτι μας είναι ευρέως γνωστή. Το συκώτι μας εκτελεί πάνω...


Η ικανότητα της αγκινάρας να δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας και να προστατεύει το συκώτι μας είναι ευρέως γνωστή.

Το συκώτι μας εκτελεί πάνω από 400 βασικές λειτουργίες!

Αυτό το ζωτικής σημασίας όργανο εργάζεται σκληρά κάθε μέρα για να φιλτράρει τις τοξίνες και τα απόβλητα από το σώμα μας καθώς και να εκτελέσει εκατοντάδες άλλους σκοπούς, όπως το φιλτράρισμα του αίματός μας και την παραγωγή της χολής, που χρειάζεται για να αφομοιωθούν και να απορροφηθούν λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και όποιο άλλο απαραίτητο στοιχείο χρειάζεται ο ο οργανισμός μας.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως χρειάζεται την αμέριστη προσοχή μας και προστασία μας!

Τόσα κάνει για μας.

Και υπάρχουν πολλά χρήσιμα βότανα-φυτά που μπορούν και να το βοηθήσουν και να το προστατέψουν και πολλές φορές να το ιάνουν αν τυχόν έχει χάσει την ισορροπία του!

Οι βοτανολόγοι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την αγκινάρα σαν χωνευτικό τονωτικό βότανο και σύγχρονες επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το εκχύλισμα αγκινάρας μπορεί να υποστηρίξει την υγιή πεπτική λειτουργία μέσω της ικανότητάς του να προάγει την υγιή ροή της χολής και την πέψη του λίπους!

Το εκχύλισμα αγκινάρας περιέχει φλαβονοειδή -όπως τη λουτεολίνη και τη απιγενίνη- που μπορούν να υποστηρίξουν ένα υγιές αγγειακό σύστημα, να εξαλείψουν τις ελεύθερες ρίζες και να δράσουν ως ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας!

Οι αγκινάρες, είναι γνωστές για την αποτοξίνωση του σώματος και τη βελτίωση της υγείας του συκωτιού μας. Προφυλάσσουν από κάποιες μορφές καρκίνου, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μειώνουν τη χοληστερίνη, μας προστατεύουν από το διαβήτη, την αθηροσκλήρωση, την καρδιακή προσβολή και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Βοηθούν σε πεπτικά προβλήματα όπως:

– δυσκοιλιότητα,
– δυσπεψία,
– καούρα,
– σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και
– διάρροια.

Τη δύναμη αυτή στην αγκινάρα, όπως και σε όλα τα βότανα και λαχανικά άλλωστε, την δίνουν οι ενώσεις των συστατικών που περιέχει και
δύο από αυτές τις ενώσεις με τις σπουδαιότερες ιδιότητες είναι:

η κυναρίνη και
η σιλυμαρίνη– silymarin.


Η silymarin έχει αναφερθεί ως ισχυρότατο προστατευτικό των ηπατικών κυττάρων και μαζί με την cynarine βελτιώνουν τη συνολική υγεία του ήπατος μειώνοντας την παρουσία τοξινών και βοηθώντας στην απομάκρυνσή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια