BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κολχικό...


Τα οφέλη στην υγεία από το κολχικό



Το κολχικό ή κολχικό το φθινοπωρινό ή Colchicum autumnale L. ή κολχικό το τροόδιο ή Colchicum troodi ή κρόκος ο φθινοπωρινός ή κρόκος ο τροόδιος ανήκει στην οικογένεια των Λιλιίδων ή Λειριίδων.

Ονομάζεται και αγριόκρινος ή χιονίστρα ή σπασόχορτο.

Υπάρχει και το Colchicum pusillum Sieber.


Είναι βολβώδη φυτά. Ανθίζουν από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο. Τα άνθη τους είναι ρόδινα του πρώτου (Colchicum autumnale) και άσπρα του δεύτερου (Colchicum troodi), είναι μικρά χωνάκια σε μικρό μίσχο με 6 πέταλα. Τα φύλλα τους είναι μακρόστενα, σαρκώδη, πράσινα, γυαλιστερά και σχηματίζουν ροζέτα που αγκαλιάζει τον καρπό, που είναι κάψα με πολυάριθμους σπόρους.

Τα άνθη είναι πολύ όμορφα, πολύ μεγάλα και πολύ ρόδινα. Το λουλούδι έχει και αρσενικά αναπαραγωγικά όργανα (6 στήμονες) και θηλυκά (3 ύπερους).

Το συναντάμε σε βραχώδεις τοποθεσίες χαμηλού υψομέτρου.

Χρήσιμα μέρη κολχικού

Χρήσιμα μέρη είναι οι δηλητηριώδεις σπόροι του, οι ρίζες τα άνθη και οι βολβοί του.

Δραστικές ουσίες κολχικού

Περιέχει αλκαλοειδή, όπως η κολχικίνη, λιπαρές ουσίες, που αποτελούνται από γλυκερίδια ελαϊκού οξέος, άμυλο, γκόμμα, γαλλικό οξύ, ινουλίνη, ρητίνη, σάκχαρα και δεψικές ουσίες. Τα μικρότερα σπέρματα περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα κολχικίνης, φλαβονικές ουσίες και αλκαλοειδή. ‘Εχει ισχυρή αντικαρκινική και αναλγητική δράση και χρησιμοποιείται και στην οδοντιατρική.

Ιδιότητες κι ενδείξεις κολχικού


Το κολχικό σε μικρές ποσότητες είναι κατάλληλο για την ουρική αρθρίτιδα, για το άσθμα, για την κατακράτηση υγρών και για τα προβλήματα των νεφρών.

  1. Είναι ένα πικρό, παυσίπονο και αντιφλεγμονώδες χόρτο.
  2. Είναι κατάλληλο για τη φλεβίτιδα.
  3. Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος.
  4. Σε μικρές δόσεις χρησιμοποιείται και στην οδοντιατρική.

Ποσότητα 3 γραμμάρια είναι θανατηφόρα. 
Σε 3 ώρες εμφανίζεται κάψιμο στο στόμα και στο λαιμό, πυρετός, κοιλόπονος, έμετος, διάρροια και νεφρική ανεπάρκεια. 
Σε 72 ώρες, περίπου, εμφανίζεται πολλαπλή ανεπάρκεια, με υπογλυκαιμικό σοκ, λόγω της μεγάλης απώλειας νερού από τα κατεστραμμένα αγγεία και το πεπτικό σύστημα, λευκοπενία και αναιμία, από βλάβη του μυελού των οστών, μυϊκή αδυναμία και αναπνευστική ανεπάρκεια. 
Η θεραπεία είναι υποστηρικτική και η ανάρρωση ξεκινά σε 8 ημέρες και η πρόγνωση είναι κακή σε όσους έχουν προβλήματα με τα νεφρά και το ήπαρ.
 
Δεν πρέπει να καταναλώνονται πάνω από 0,8 γραμμάρια σπόροι ανά ημέρα.

Το εκχύλισμα των σπόρων έχει κυτταροστατικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στις λευχαιμίες και στον καρκίνο.

Είναι κατάλληλο γι την ουραιμία, την ιλαρά, τη γρίπη, την ευλογιά, την ανεμοβλογιά, την ηπατίτιδα, το πολύμορφο ερύθημα και άλλες παθήσεις από ιούς.



Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κολχικό

Βάμμα σπόρων


  1. Βάζετε 10 γραμμάρια σπόρους σε 100 γραμμάρια οινόπνευμα καθαρό και τα αφήνετε να χωνευτούν για 10 ημέρες και σουρώνετε. 
  2. Το χρησιμοποιείτε για εντριβές σε ρευματικά, αρθριτικά, ποδάγρα και νευραλγίες. 
  3. Εσωτερικά για θεραπευτικούς σκοπούς βάζετε 3 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό, τρεις φορές την ημέρα. 
  4. Σε τετραπλάσια δόση χρησιμοποιείται σε ρευματισμούς και πόνους στομάχου.

Βολβοί

Λιώνετε τους βολβούς να γίνουν πολτός, προσθέτετε γάλα και τους τοποθετείτε ως κατάπλασμα σε ρευματικούς πόνους.





Πηγή:  www.emedi.gr



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget