Υλικά
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 30 γρ. λιαστές ντομάτες καλά στραγγισμένες
- ½ κουταλιά κάππαρη
- Πολύ λεπτές φλούδες ενός λεμονιού
- 10. τσακιστές πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190ο C. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Τις στραγγίζετε και τις απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
- Λιώνετε ελαφρά τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις πασπαλίζετε με το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο. Τοποθετείτε το ταψί ψηλά στο φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά.
- Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο.
- Τις αναμιγνύετε με τις ντομάτες, την κάπαρη, τις φλούδες λεμονιού, τις ελιές και το μαϊντανό. Τ
- ις ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.
Δημοσίευση σχολίου