Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Γιατί δεν κάνει να τρώμε τις πατάτες που έχουν βγάλει φύτρες!

Οι πατάτες που έχουν βγάλει φύτρες έχουν τη δυνατότητα να είναι τοξικές λόγω μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται σολανίνη. Οι πατάτες, η μελι...


Οι πατάτες που έχουν βγάλει φύτρες έχουν τη δυνατότητα να είναι τοξικές λόγω μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται σολανίνη.


Οι πατάτες, η μελιτζάνα, οι ντομάτες και οι πιπεριές, έχουν την φυσική προδιάθεση να παράγουν σολανίνη, η οποία είναι τοξική για τον άνθρωπο εάν καταποθεί σε αρκετά μεγάλες ποσότητες.
Όταν οι πατάτες είναι αδρανείς, η σολανίνη δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά εάν οι πατάτες δεν αποθηκεύονται σωστά ή δεν διατηρούνται σε ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης, αρχίζουν να παράγουν σολανίνη στα βλαστάρια τους.

Οι ίδιοι οι κόνδυλοι θα γίνουν επίσης πράσινοι εάν εκτεθούν σε πολύ φως, και αυτό σηματοδοτεί επίσης την παραγωγή σολανίνης.

Επιπλέον, όταν οι πατάτες αρχίζουν να φυτρώνουν, τα θρεπτικά συστατικά τους αρχίζουν να εξαφανίζονται επειδή μετατρέπονται σε ζάχαρη.

Μπορούμε να φάμε πατάτες που έχουν φύτρες;

Οι φυτρωμένες πατάτες που είναι ακόμα σφιχτές και έχουν σχετικά μικρά βλαστάρια και δεν παρουσιάζουν ρυτίδες ή συρρικνώσεις, είναι ασφαλείς για κατανάλωση, αρκεί να κόψετε τα φυτρωμένα μέρη και τα μαλακά σημεία.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα να αρρωστήσετε. Εάν η πατάτα σας έχει φυτρώσει και έχει ζαρώσει, τότε είναι ακατάλληλη. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια