Υλικά για 2 άτομα
- 300γρ ρεβίθια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 μέτριο πράσο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 300γρ σπανάκι
- 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό για 8-10 ώρες.
- Τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε τη σόδα, ανακατεύοντας καλά με τα χέρια μας κατά διαστήματα για περίπου 1 ώρα.
- Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά τη σόδα με πολλά πλυσίματα. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια, τόσο ώστε να τα σκεπάζει κατά 3 δάχτυλα και ανοίγουμε τη φωτιά.
- Βράζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 15 λεπτά φροντίζοντας να ξαφρίζουμε συνέχεια μέχρι να τελειώσει ο αφρός που βγαίνει με το βράσιμο.
- Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ρεβίθια και προσθέτουμε βραστό νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τα ρεβίθια κατά 3 δάχτυλα και βράζουμε και πάλι, μαζί με το πολτοποιημένο κρεμμύδι, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι το οποίο ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύοντας να πάει παντού.
- Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν αρκετά και έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των υγρών τους, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι που έχουμε προετοιμάσει και βράζουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το χυμό λεμόνι σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε το αλεύρι και αρκετό υγρό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί το αλεύρι.
- Στη συνέχεια, το μίγμα λεμονιού με αλεύρι το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μέσα από σίτα και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χυλώσει το υγρό της κατσαρόλας με τα ρεβίθια.
- Ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε να το κάνετε σα σούπα αφήνοντας περισσότερα υγρά στην κατσαρόλα ή σαν λαδερό φαγητό, αφήνοντας λιγότερα υγρά.
0 Σχόλια