BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πέντε tips για υγιείς πνεύμονες...


Η σημασία που έχουν οι πνεύμονες για τον οργανισμό και τη λειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας.
Κι αν υπάρχουν κάποια νοσήματα και η φυσική γήρανση των οργάνων που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, υπάρχουν ορισμένες καλές συνήθειες που συμβάλουν στο να έχουμε υγιείς πνεύμονες για περισσότερα χρόνια.


Τέλος στο κάπνισμα

Ο καπνός του τσιγάρου μπορεί να στενέψει και να προκαλέσει οίδημα τους αεραγωγούς μέσα στους πνεύμονες και να δυσκολέψει την αναπνοή. Οι γενικότερες συνέπειες του καπνίσματος στο αναπνευστικό είναι γνωστές αλλά θα τις επαναλάβουμε!

Θα μπορούσε να ερεθίσει τους πνεύμονες και να προκαλέσει ενοχλητικό βήχα. Με την πάροδο του χρόνου, ο καπνός καταστρέφει τους ιστούς. Το κάπνισμα είναι η υπ' αριθμόν 1 αιτία καρκίνου του πνεύμονα και η κύρια αιτία της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, μιας κατάστασης που καταστρέφει τους μικροσκοπικούς αερόσακους στους πνεύμονες που επεξεργάζονται το οξυγόνο.

Άσκηση

Η άσκηση, εκτός του ότι βοηθάει στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς, κάνει επίσης καλό και στους πνεύμονες. Μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τα συμπτώματα ορισμένων μακροχρόνιων παθήσεων των πνευμόνων. 
Αν το γυμναστήριο δεν είναι το "φόρτε" σου, ένας περίπατος, ένα τζόκινγκ ή ένα τακτικό παιχνίδι τένις για περίπου 30 λεπτά, πέντε φορές την εβδομάδα, μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά.

Κατανάλωση άφθονου νερό

Υπάρχει μια λεπτή επένδυση από βλέννα στο εσωτερικό των πνευμόνων. Όταν πίνουμε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτή η επένδυση παραμένει λεπτή, γεγονός που βοηθά τους πνεύμονές τους να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. 
Το να παραμένουν καλά ενυδατωμένοι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν ΧΑΠ, επειδή διευκολύνει τον βήχα της βλέννας στους πνεύμονές τους που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και αναπνευστικά προβλήματα.

Ασκήσεις αναπνοής

Εισπνοή-εκπνοή: Αυτή είναι η βάση των ασκήσεων αναπνοής που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τα άτομα με πνευμονικές παθήσεις όπως το άσθμα και η ΧΑΠ, οι οποίες μπορούν να παγιδεύσουν τον "μπαγιάτικο" αέρα και να απομυζήσουν τη φυσική ελαστικότητα των πνευμόνων.

Η "αναπνοή με σφιγμένα χείλη" προσπαθεί να επιβραδύνει τις αναπνοές και η "αναπνοή με κοιλιά" στοχεύει στην εμβάθυνσή τους, τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω. 
Οι εκπαιδευμένοι ειδικοί που ονομάζονται ειδικοί πνευμονικής αποκατάστασης μπορούν να βοηθήσουν όσους θέλουν να τις κάνουν σωστά.

Έλεγχος συσκευών

Όπου καίγεται αέριο, όπως σε ορισμένες εστίες, φούρνους και θερμάστρες χώρου, παράγεται μια χημική ουσία που ονομάζεται οξείδιο του αζώτου. Αυτό το αέριο μπορεί να φουσκώσει τους πνεύμονες, να προκαλέσει βήχα και άσθμα. Παράγεται επίσης όταν οι άνθρωποι καίνε ξύλα, πετρέλαιο, κάρβουνο ή κηροζίνη. 
Για αυτό πρέπει να βεβαιώνονται ότι οι συσκευές τους έχουν εγκατασταθεί με τον σωστό τρόπο, να κάνουν τακτική συντήρηση και να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο στέλνουν τα καυσαέρια έξω από το σπίτι.




Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget