Kεφτεδάκια με πλιγούρι και ψωμί ολικής άλεσης... - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Kεφτεδάκια με πλιγούρι και ψωμί ολικής άλεσης...


ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)


  • 1/2 φλ. πλιγούρι
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
  • 3/4 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. κόκκινη καυτερή πιπεριά, λιωμένη
  • 1500 γρ. ντομάτες κονακασέ, σε καρέ
  • 4 φλ. ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. ψωμί ολικής αλέσεως, κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 450 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη, (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  • Τοποθετούμε το πλιγούρι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και το καλύπτουμε πλήρως με ζεστό νερό. 
  • Το αφήνουμε να μουλιάσει για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά με ένα ψιλό σουρωτήρι. 
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε μεγάλη γάστρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. 
  • Προσθέτουμε σκόρδο, ρίγανη και τριμμένη κόκκινη πιπεριά και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να ροδίσουν, για περίπου 1 λεπτό. 
  • Προσθέτουμε τις φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ντομάτες κονκασέ και αυξάνουμε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή, αφήνοντάς τα υλικά να σιγοβράσουν. 
  • Ύστερα χαμηλώνουμε τη φωτιά, τα σκεπάζουμε, καθώς προετοιμάζουμε τους κεφτέδες. 
  • Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε κρύο νερό. 
  • Το αφήνουμε να μουλιάσει για λίγα λεπτά και ύστερα το στραγγίζουμε καλά. Χτυπάμε το αυγό και το ασπράδι σε ένα μεγάλο μπολ. 
  • Προσθέτουμε το πλιγούρι, το ψωμί, τον κιμά, την παρμεζάνα, την κανέλα, το πιπέρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. 
  • Πλάθουμε 20 κεφτεδάκια, μήκους 5 εκατοστών. 
  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. 
  • Βάζουμε τους μισούς κεφτέδες και τους γυρίζουμε μέσα στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν για 3 – 4 λεπτά. 
  • Ύστερα τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τους υπόλοιπους κεφτέδες. 
  • Παράλληλα ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας που σιγοβράζει μέχρι να πολτοποιηθεί πλήρως. 
  • Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, ώστε να καλύπτονται μερικώς από τη σάλτσα και τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά. 
  • Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε ζάχαρη, αν μας φαίνεται ξινή, και επιπλέον πιπέρι για πιο έντονη γεύση. 
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα.

TIP: Μπορείτε να τα διατηρήσετε στη συντήρηση για τουλάχιστον τρεις ημέρες, ενώ στην κατάψυξη μέχρι και τρεις μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου