BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Το αβοκάντο μπορεί να ρίξει τη χοληστερίνη


Ζήσης Ψάλλας

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association, εξέτασε εάν η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Οι ερευνητές βρήκαν μια μικρή μείωση.

Η μελέτη σχεδιάστηκε για να ελέγξει εάν η κατανάλωση ενός μεγάλου αβοκάντο την ημέρα για 6 μήνες σε μια ομάδα περίπου 1.000 ατόμων με αυξημένη περίμετρο μέσης θα μείωνε το λίπος στην κοιλιά σε σύγκριση με εκείνους που ακολουθούσαν μια συνήθης δίαιτα. Η μελέτη έλαβε χρηματοδότηση από το Avocado Nutrition Center, το οποίο υποστηρίζει την έρευνα για την υγεία της διατροφής με αβοκάντο.

Οι ερευνητές έδωσαν στους συμμετέχοντες γραπτές οδηγίες που περιέγραφαν πώς ωριμάζει, κόβεται, αφαιρείται το κουκούτσι και ξεφλουδίζεται ένα αβοκάντο. Δεν παρασχέθηκαν πρόσθετες διατροφικές συμβουλές ή καθοδήγηση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αυτοί που έτρωγαν ένα αβοκάντο την ημέρα παρουσίασαν μέτριες αλλά στατιστικά σημαντικές μειώσεις στη ολική χοληστερόλη και στην "κακή" LDL χοληστερόλη σε σύγκριση με εκείνους που δεν κατανάλωναν αβοκάντο. Είπαν ότι οι φυτικές ίνες στο αβοκάντο μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

«Οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων στην ολική χοληστερόλη και την LDL-χοληστερόλη ευθυγραμμίζονται με τις παρατηρούμενες διαφορές σχετικά με τις διαιτητικές ίνες μεταξύ των δύο ομάδων», έγραψαν οι συγγραφείς, επισημαίνοντας ότι ένα μόνο αβοκάντο μπορεί να έχει περίπου 3,3 γραμμάρια διαλυτών φυτικών ινών.

Άλλες μετρήσεις που περιελάμβαναν σωματικό βάρος, δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και την ινσουλίνη ήταν παρόμοιες μεταξύ των δύο ομάδων. «Η LDL είναι επίσης γνωστή ως η κακή χοληστερόλη που μπορεί να δημιουργήσει πλάκα στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος», δήλωσε η Aeshita Dwivedi, καρδιολόγος στο νοσοκομείο Lenox Hill στη Νέα Υόρκη.

Η Dwivedi πρόσθεσε ότι η συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες της καρδιάς ή του λαιμού μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Τόνισε όμως ότι η παρατηρούμενη μείωση της χοληστερόλης δεν ήταν αρκετά σημαντική για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης για τους Αμερικανούς, είπε ότι «είναι καλό να ακολουθηθούν».


Πηγή: medicalnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget