BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πιλάφι με μελιτζάνες...


Πεντανόστιμο πιλάφι με μελιτζάνες, πιπεριές και φρέσκες ντομάτες. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα νόστιμο, χορταστικό, υγιεινό και νηστίστιμο φαγητό για τις μέρες της νηστείας αλλά και για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!!!
 
Υλικά συνταγής

  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ρύζι Νιχάκι
  • 300 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 8 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο, τριμμένο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα + λίγα φύλλα ολόκληρα για διακόσμηση
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού και μελιτζάνας
  • 700 ml βραστό νερό (ή ζωμό κότας αν δεν νηστεύετε)
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα αντικολλητικό ταψί. 
Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις απλώνετε στο λαδωμένο ταψί. 
Με τη βοήθεια ενός πινέλου τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ. 
Στο μέσον του ψησίματος τις ανακατεύετε να ψηθούν ομοιόμορφα απ” όλες τις πλευρές.

Εν τω μεταξύ σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το 1/3 φλ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τη πιπεριά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν. 
Προσθέτετε τα σκόρδα και το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να “γυαλίσει” το ρύζι.

Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες και 700 ml ζεστό νερό ή ζωμό κότας και ανακατεύετε. 
Μόλις πάρει 2-3 βράσεις προσθέτετε τις μελιτζάνες, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συχνά, για 13-14 λ περίπου ή μέχρι το πιλάφι “στεγνώσει” από τα υγρά του. 
Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Tiρ: Μπορείτε να τηγανίσετε τα κυβάκια μελιτζάνας αντί να τα ψήσετε. Σε αυτή τη περίπτωση θα ξεκινήσετε με τις μελιτζάνες και αφού τις τηγανίσετε μέχρι να θωρακιστούν απ” όλες τις πλευρές, θα τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί ψησίματος μέχρι να τις χρειαστείτε. Μετά συνεχίζετε με τη διαδικασία της παραγράφου 2 δηλ. το σοτάρισμα των κρεμμυδιών με τις πιπεριές κ.λ.π.


Πηγή



Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget