Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Πικάντικο μοσχαράκι στο φούρνο με φασόλια...

ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ:   Το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μυών και των οργάνων. Η πρωτε...


ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ:
 
Το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μυών και των οργάνων. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας είναι «πλήρης», που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα αμινοξέα που το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνο του. Είναι σημαντική για την ανανέωση των κυττάρων του σώματος, τη δημιουργία μυών καθώς και για την υγεία μας στο σύνολό της. Όταν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή μας, έχουμε επίσης περισσότερη ενέργεια για να παραμείνουμε δραστήριοι, ενώ αισθανόμαστε λιγότερη πείνα μέσα στην ημέρα.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: 
Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

ΣΚΟΡΔΟ: 
 Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

ΟΣΠΡΙΑ: 
Τα όσπρια αποτελούν μία ομάδα τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν τα όσπρια είναι βραδείας απορρόφησης και για τον λόγο αυτό τα όσπρια χαρακτηρίζονται ως τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τα όσπρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη που φτάνει το 20-25% και σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυλλικό οξύ μπορούν να υποκαταστήσουν εν μέρη τη ζωική πρωτεΐνη. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της έλλειψής τους στο απαραίτητο αμινοξύ μεθειονίνη δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως το κρέας. Επίσης, τα όσπρια αποτελούν καλή πηγή μικροθρεπτικών συστατικών, σιδήρου, φωσφόρου, καλίου και ασβεστίου.
  

Πικάντικο μοσχαράκι στο φούρνο με φασόλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  • 4 λωρίδες βιολογικό μπέικον, κομμένες σε κομμάτια
  • 3 – 4 κιλά βιολογική λάπα μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε 4 έως 6 κομμάτια
  • 2 μεγάλα βιολογικά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 ελαφριά βιολογικές καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 4 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας βιολογικός πελτές ντομάτας
  • 1/3 φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι καλαμποκιού
  • 1 μπουκάλι καλή βιολογική καστανή μπύρα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκος βιολογικός ζωμός βοείου κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1 κονσέρβα βιολογικά μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1/2 φλιτζάνι βιολογικές πράσινες γεμιστές ελιές με πιπεριά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια βιολογική ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο βιολογικό κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο βιολογικό λευκό πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο βιολογικό πιπέρι καγιέν
  • Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  1. Μαγειρέψτε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Αλατοπιπερώνετε το μοσχάρι. 
  3. Σοτάρετε το μοσχάρι στην ίδια κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει, αλλά να μην ψηθεί. 
  4. Αφαιρείτε και αφήνετε στην άκρη.
  5. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. 
  6. Ρίξτε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε άλλα 2 λεπτά. 
  7. Ανακατεύετε το αλεύρι και μαγειρεύετε για ένα λεπτό.
  8. Προσθέστε τη μπύρα και σιγοβράστε μέχρι να εξατμιστεί, ξύνοντας τυχόν κομμάτια από τον πάτο. 
  9. Προσθέστε τον ζωμό βοδινού και αφήστε να πάρει μια βράση. 
  10. Επιστρέψτε το μοσχάρι στην κατσαρόλα μεταφέρετε σε μια γάστρα και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα.
  11. Βγάζετε τη μπριζόλα από τη γάστρα και την κόβετε. 
  12. Επιστρέψτε στη γάστρα. Προσθέστε το μπέικον, τα μαύρα φασόλια, τις ελιές, τη ρίγανη, το κύμινο, το λευκό πιπέρι και το καγιέν. 
  13. Σιγοψήνετε για επιπλέον 10 λεπτά. 
  14. Προσαρμόστε ξανά με αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε με πουρέ ή ρύζι της αρεσκείας σας.



ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Δεν υπάρχουν σχόλια