BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Φτιάχνουμε γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα


Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα που θα λατρέψουν τα παιδιά.



Υλικά για 4 άτομα


500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αβγό
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι μπαχάρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση

1. Μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό για 15-20΄.
2. Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αβγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Πλάθουμε τον κιμά σε μπάλες και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
3. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το νερό και τα μπαχαρικά και περιμένουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στη σάλτσα.
4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, ώσπου να «δέσει» η σάλτσα.
5. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα από φρέσκο βασιλικό. Προαιρετικά, συνοδεύουμε με ρύζι ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget