BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σαγανάκι φούρνου με μελιτζάνες


Σαγανάκι φούρνου με μελιτζάνες και καπνιστό τυρί. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο για το οικογενειακό ή και επίσημο τραπέζι σας.
 
Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες σε φέτες 0,5 εκ.
  • 50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια [*]
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. τυρί μετσοβόνε τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη [**]
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί το τυρί είναι αλμυρό), φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής

Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, να “ιδρώσουν” για να ξεπικρίσουν. Μόλις ξεπικρίσουν τις ξεπλένετε καλά, με πολλά νερά και τις στεγνώνετε πιέζοντάς τες με χαρτί κουζίνας.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε τα 50 ml ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2 λ επιπλέον. Βάζετε το βασιλικό ή το μαϊντανό, 1/2 κ.γ. ζάχαρη 1-2 πρέζες αλάτι και πιπέρι, τις ντομάτες κονκασέ και 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν με μισοσκεπασμένο το σκεύος σας, μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.

Εν τω μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι αρκετό λάδι και το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζετε τις μελιτζάνες (σε δόσεις) για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά από το περιττό λάδι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C και λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί 24 εκ. περίπου. Ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο και τα χτυπάτε με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.

Στρώνετε τις φέτες μελιτζάνας στο λαδωμένο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε η μία φέτα να καλύπτει την άλλη κατά το ήμισυ. Σκορπίζετε ομοιόμορφα το μείγμα της ντομάτας, ρίχνετε από πάνω το τυρί και περιχύνετε με το μείγμα αυγών. Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, βουρτσίστε με λίγο λάδι τις μελιτζάνες και ψήστε τες στο φούρνο και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ντοματάκια κονκασέ με 2-3 φρέσκες ντομάτες σε κομματάκια και σκόρδο (χωρίς κρεμμύδι) τα οποία θα στρώσετε πάνω από τις μελιτζάνες ως έχουν χωρίς να τα προβράσετε.

[**] Προαιρετικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το καπνιστό τυρί μετσοβόνε με άλλο καπνιστό ή με άλλο κίτρινο τυρί αρεσκείας σας, όπως τσένταρ, ένταμ, κασέρι, έμενταλ.


Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από Πηγή

Πηγή, Πηγή


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget