BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κέικ με μύρτιλλα ή βατόμουρα...


Υλικά


  • 150 γρ αλεύρι για κάθε χρήση
  • 5 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ μαγειρική σόδα
  • 2 γρ αλάτι
  • 10 ml ΤΟΠ Μηλόξιδο
  • 50 ml γάλα
  • 80 γρ μέλι
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 60 γρ Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι
  • 1 1 / 2 φλιτζάνι τσαγ βατόμουρα ή μύρτιλλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι



Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. 
Σε ένα μικρό μπόλ χτυπάμε ελαφρά μαζί το ΤΟΠ Μηλόξιδο με 3 κουταλιές σούπας από το γάλα. 
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας γάλα. 
Ανακατεύουμε το μίγμα ΤΟΠ Μηλόξιδου στο μείγμα μελιού και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ελαφρά χτυπημένα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί. Αδειάζουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αλεύρι. 
Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Προσθέτουμε το Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι λιωμένο. 
Πασπαλίζουμε με 1 κουτάλι του γλυκού αλεύρι τα βατόμουρα και τα αναδιπλώνουμε στο μείγμα. 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα κέικ διαμέτρου 20 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει καθαρή, το γλυκό είναι έτοιμο. 
Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στο πλάι.

 

Για περισσότερες πληροφορίες : minervahorio.gr



Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget