BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κλείσε τα προσωπικά σου σε ένα δικό σου κουτί, αλλά πρόσεξε σε ποιον δίνεις το αντικλείδι...


Τα προσωπικά μας δεν είναι για τον καθένα...


Γυρίζεις από εδώ και από εκεί, ανακούφιση ψάχνεις από το στήθος σου που βράζει. Ανακούφιση δε βρίσκεις πουθενά, ηρεμία ούτε για δείγμα. Όποιον και να δεις, αρχίζεις και του εξιστορείς τα βάσανά σου, τη ζωή σου, τα προσωπικά σου όλα. Τι έκανες, πού πήγες, πού θα πας, πού ζεις, πού δουλεύεις. Πρέπει να ξεχαρμανιάσεις, να ξεθυμάνεις, να τα βγάλεις όλα όσα σε τρώνε από μέσα σου.
Μα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για εσένα. Απλώς περίεργοι είναι ή θέλουν να ψαχουλέψουν τη ζωή του άλλου για να αισθανθούν καλύτερα με τα δικά τους εσωτερικά κενά. 
Λίγοι είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς; όσο περνάνε τα χρόνια, το διαπιστώνω όλο και πιο ρεαλιστικά.

Μη λες τα προσωπικά σου στον οποιονδήποτε, δεν τον αφορούν. Δε χρειάζεται να λες τα πάντα ούτε και στα πιο οικεία ή κοντινά σου πρόσωπα. Μπορεί να έρθει η στιγμή που οι ίδιοι άνθρωποι να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον σου. 

Αναμφισβήτητα, το να μιλάμε σε κάποιον όταν είμαστε πιεσμένοι είναι μία λυτρωτική πράξη; αρκεί να έχουμε εμπιστευτεί και τον κατάλληλο άνθρωπο για αυτή τη διαδικασία γνωστοποίησης και εξομολόγησης.

Για θέματα προσωπικών αδιέξοδων ή συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι έχουν σπουδάσει και είναι ικανοί να μη βοηθήσουν με έγκριτη, τεκμηριωμένη γνώση και όχι με απλές «προσωπικές απόψεις». Άνθρωποι που υπόσχονται εχεμύθεια και με βάση τα επιστημονικά ιδανικά εμπνέουν αποδοχή και αξιοπιστία. 

Και αν θες να μιλήσεις και σε έναν δικό σου άνθρωπο, υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που θα σου έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους.
 
Αλλά όχι, ο όχλος και ο καθένας δεν είναι για να βλέπουν την καρδιά μας ανοιχτή, σε βαθμό που ούτε καρδιοχειρουργός δε θα μπορούσε και επέμβαση να μας έκανε ακόμα.

Τα προσωπικά μας δεν είναι για τον καθένα. Τις περισσότερες φορές αντί να ανακουφιστούμε ζαλιζόμαστε περισσότερο, καθώς οι περισσότεροι βιάζονται να δώσουν συμβουλές ή να μας καθοδηγήσουν με τη «σοφία» τους.

Αποτυγχάνοντας όμως, να μας δώσουν την αποδοχή και την κατανόηση που έχουμε ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Και όσο περισσότεροι τα γνωρίζουν, τόσο περισσότεροι αποκτούν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εις βάρος μας σε μία στιγμή που εμείς δε θα μπορούμε να ελέγξουμε.

Να φυλάς τα προσωπικά σου, να είναι ένα κουτί για το οποίο το κλειδί να το έχεις μόνο εσύ και σε ένα μέρος κρυφό –και αν θέλεις να το δώσεις, πρόσεξε το αντικλείδι να είναι στα σωστά χέρια.


Συντάκτης | Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη, είμαι 24 ετών και είμαι δημοσιογράφος. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου γράφω γιατί αυτός είναι ο δικός μου τρόπος να μοιράζομαι τις σκέψεις μου και να έρχομαι πιο κοντά με τους ανθρώπους. Όνειρο και σκοπός της ζωής μου είναι μετά από χρόνια να θεωρούμαι μία από τις καλύτερες πένες της χώρας μου –και γιατί όχι; - και του κόσμου. Η φράση της ζωής μου είναι αυτή που έλεγε η σπουδαία Audrey Hepburn: Nothing is impossible. Even the word, itself, says I’m possible!’’


enallaktikidrasi.com

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget