BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αυτά είναι τα δύο κορυφαία λαχανικά για την υγεία της καρδιάς!


Ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η ανθυγιεινή διατροφή, η καθιστική ζωή, η υψηλή χοληστερόλη, καθώς και η ηλικία και η γενετική συνεισφορά συμβάλει στην πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων καρδιοπαθειών.

Και αν οι δύο τελευταίοι παράγοντες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, τότε όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να ελεγχθούν, για παράδειγμα, με τη βοήθεια γαστρονομικών συνηθειών, γράφει το JRSM Cardiovascular Disease.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι σημαντικό για μια υγιή καρδιά η διατροφή μας να περιλαμβάνει πολλά λαχανικά και φρούτα. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν πρόκειται για μια από τις πιο υγιεινές τροφές, το λάχανο και το σπανάκι θεωρούνται τα καλύτερα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστωθεί ότι βλάπτουν την υγεία τους με το να κόβουν ή να περιορίζουν τα φυλλώδη λαχανικά, καθώς αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και κάλιο. Για παράδειγμα, το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Κ, C, σίδηρο και φολικό οξύ και το λάχανο πλούσιο σε βιταμίνες Β, C και ασβέστιο.

Οι επιστήμονες για να μάθουν περισσότερα για τα οφέλη των φυλλωδών λαχανικών, ανέλυσαν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσής τους και διαφόρων καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως το εγκεφαλικό και η στεφανιαία νόσο. Έχει βρεθεί ότι η τακτική κατανάλωση περισσότερων φυλλωδών λαχανικών μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αυτών των καταστάσεων έως και 16%. Έχει διαπιστωθεί ότι είναι δυνατό να έχετε το μέγιστο όφελος από τα φυλλώδη λαχανικά ακόμη και μετά το μαγείρεμα.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget