Πώς να κάνετε «reset» στο δέρμα σας μετά το καλοκαίρι -Τα πέντε βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε...


Παρόλο που το καλοκαίρι τυπικά διαρκεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ας το παραδεχτούμε, όλοι αποχαιρετούν ανεπίσημα τη σεζόν μετά την πρώτη ημέρας επιστροφής στο γραφείο. Πρώτη προτεραιότητα στη λίστα με τις εργασίες προετοιμασίας για το φθινόπωρο;
Να δώσουμε στην επιδερμίδα μας την αγάπη που χρειάζεται μετά από μια εποχή καλοκαιρινών απολαύσεων. Και πώς θα το καταφέρετε αυτό; Ακολουθώντας τα πέντε βασικά βήματα παρακάτω.

Καθαρίστε βαθιά τους πόρους σας
 


Μετά από αρκετές ημέρες με πολύ ζεστές θερμοκρασίες και υγρασία, ο ιδρώτας, η βρωμιά και η συσσώρευση λιπαρών ουσιών «πρωταγωνιστούν» στην επιφάνεια του δέρματός σας. Για να βελτιώσετε την εμφάνιση των πόρων και να κρατήσετε τα σπυράκια μακριά, σύμφωνα με το Skincare.com, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αποτοξινώσετε την επιδερμίδα σας με μια μάσκα καθαρισμού. Προτιμήστε μία με λευκό άργιλο η οποία μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό της επιδερμίδας σας, να απομακρύνει τους ρύπους, να μειώσει την επιφανειακή παραγωγή λιπαρών ουσιών και να ελαχιστοποιήσει ορατά την εμφάνιση των πόρων.
Ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση

 

Κρέμες νύχτας, κρέμες ημέρας, κρέμες με αντηλιακό, έλαια, κρέμες σώματος… όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο. Το χλώριο, το θαλασσινό νερό και οι ακτίνες UV έχουν τη δυνατότητα να ξηράνουν το δέρμα σας, οπότε μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική σας κρέμα. Επιλέξτε κάποια με ενυδατικό υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια που βοηθούν στην αποκατάσταση και διατήρηση του φυσικού φραγμού του δέρματος.
 
Αντιμετωπίστε τυχόν υπάρχουσες βλάβες από τον ήλιο

 

Μόλις η καλοκαιρινή σας λάμψη αρχίσει να ξεθωριάζει, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε κάποια σημάδια ηλιακής βλάβης -σκεφτείτε: νέες φακίδες, σκούρες κηλίδες ή ανομοιόμορφο τόνο δέρματος. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αναιρέσετε τις βλάβες που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες (γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να εφαρμόζετε καθημερινά αντηλιακό), αλλά μπορείτε να βοηθήσετε στην ελαχιστοποίηση της ορατής εμφάνισης των ηλιακών βλαβών στην επιφάνεια του δέρματος με έναν ορό βιταμίνης C, που λειτουργεί για να εξισορροπήσει τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας σας, ενώ αφήνει το δέρμα σας λείο και ενυδατωμένο.
 
Χρησιμοποιήστε αντιοξειδωτικά και αντηλιακό

 

Η βλάβη από τον ήλιο μπορεί να συμβεί όλο το χρόνο, ακόμη και το φθινόπωρο και το χειμώνα, γι’ αυτό μην παραλείπετε ποτέ την εφαρμογή αντηλιακού. Για επιπλέον προστασία από τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες και για να ελαχιστοποιήσετε τα ορατά σημάδια γήρανσης, συνδυάστε το SPF σας με έναν πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ορό.
 
Κάντε απολέπιση στο δέρμα σας Η απολέπιση είναι πάντα σημαντική, αλλά είναι ιδιαίτερα απαραίτητη όταν προσπαθείτε να επαναφέρετε το δέρμα σας μετά από μια μακρά και ζεστή, καλοκαιρινή σεζόν. Επιλέξτε προϊόντα που, εκτός του ότι απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, μειώνουν την υπερβολική λιπαρότητα, ενώ παράλληλα ηρεμούν και καταπραΰνουν το δέρμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια