Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Παϊδάκια αρνιού στο φούρνο με πικάντικη μαρινάδα...

ΑΡΝΙ:  Το αρνί είναι από τις καλύτερα απορροφήσιμες πηγές σιδήρου η οποία και αυξάνεται ακόμα περισσότερο αν το καταναλώσουμε με λεμόνι. Ε...


ΑΡΝΙ: 
Το αρνί είναι από τις καλύτερα απορροφήσιμες πηγές σιδήρου η οποία και αυξάνεται ακόμα περισσότερο αν το καταναλώσουμε με λεμόνι. Επίσης είναι ιδιαίτερα πλούσια πηγή ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με προστατευτική δράση απέναντι σε τυχόν ιώσεις. Επιπλέον, τα αρνί είναι πλούσιο σε σελήνιο, σε χαλκό και σε μαγγάνιο. Μια φυσιολογική μερίδα αρνιού αρκεί για να καλύψει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη σε Β12 η οποία είναι μια ζωτικής σημασίας βιταμίνη καθώς βοηθάει κυρίως στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Ακόμα, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας του συμπλέγματος Β και ανόργανα συστατικά και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής.

ΣΚΟΡΔΟ:  Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

ΜΕΛΙ: Το μέλι περιέχει σάκχαρα, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, ένζυμα και βιταμίνες, που είναι ευεργετικά για τον άνθρωπο. Η φρουκτόζη και η γλυκόζη, που είναι τα κυριότερα σάκχαρα του μελιού, αφομοιώνονται πιο εύκολα και γρήγορα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον, η γλυκόζη είναι η μόνη μορφή σακχάρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μυς, γι’ αυτό το μέλι αποτελεί μια άριστη πηγή ενέργειας για παιδιά και αθλητές. Τα μεταλλικά στοιχεία, κάλιο, ασβέστιο, χλώριο και νάτριο που περιέχει το μέλι βοηθούν στη λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού, στη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών και στη πήξη του αίματος. Τα ένζυμα του μελιού είναι καταλύτες σε πολλές αντιδράσεις του οργανισμού που έχουν σαν αποτέλεσμα τη διάσπαση ελεύθερων ριζών που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Το μέλι τέλος περιέχει ένα μεγάλο αριθμό βιταμινών, όπως βιταμίνες Α, Β1, C, ριβοφλαβίνη κ.ά. που αν και βρίσκονται σε μικρή ποσότητα συμβάλλουν στην απορρόφηση των σακχάρων από τον οργανισμό και γενικότερα στην καλή λειτουργία του.

ΤΖΙΝΤΖΕΡ: Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση. Επίσης, βοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Επιπλέον, έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση. Επίσης, το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων και είναι κατάλληλο για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

Παϊδάκια αρνιού στο φούρνο με πικάντικη μαρινάδα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

2,5 κιλά ολόκληρο κομμάτι από τα πλευρά βιολογικού αρνιού γάλακτος

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Βιολογικό φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλιτζάνι ήπιο βιολογικό μέλι

1/4 φλιτζάνι βιολογική κέτσαπ

2 κουταλιές της σούπας βιολογική σάλτσα σόγιας

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο ​​βιολογικό τζίντζερ

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό συμπύκνωμα ταμαρίνδου

2 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, χοντροκομμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού βιολογική πάστα τσίλι

Βιολογικός μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 135°C. Στρώνετε ένα φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. Βάζετε τα παϊδάκια στο ταψί και αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές. Ψήστε τα παϊδάκια, με την πλευρά του κρέατος προς τα πάνω, για 2 1/2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατεύετε το μέλι, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το ταμάρινδο, το σκόρδο και την πάστα τσίλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230°C. Στραγγίζετε το λίπος από το ταψί. Αλείφετε τα παϊδάκια με τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήνετε τα παϊδάκια, με την αποστεωμένη πλευρά προς τα πάνω, για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίζετε τα παϊδάκια, αλείφετε με περισσότερη σάλτσα και ψήνετε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αλείψτε τα παϊδάκια με την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν και να γυαλίσουν. Ψήστε τα παϊδάκια σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας και αλείφοντας συχνά με τη σάλτσα, μέχρι να ψηθούν.
  4. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήστε να σταθούν για 5 λεπτά. Κόβετε σε παϊδάκια αν έχετε ψήσει ολόκληρο το κομμάτι κρέατος και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet, emedi.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια