BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τα αυγά είναι κατάλληλα για υγιεινή διατροφή...


Όχι, τα αυγά δεν προκαλούν καρδιακά επεισόδια κι εγκεφαλικά


Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα αυγά άρχισαν να κατηγορούνται ως μια επικίνδυνη πηγή χοληστερόλης που προκαλεί απόφραξη των αρτηριών και αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα αυγά είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης, περιέχουν μοναδικά αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, καθώς και βιταμίνες και μέταλλα που δεν υπάρχουν σε άλλα τρόφιμα.

Η κατανάλωση του κρόκου αυγού, έλεγαν οι περισσότεροι διατροφολόγοι συσσωρεύει αθηρωματικές πλάκες. Πολλές μελέτες δημοσιεύθηκαν που ανέφεραν ότι η ποσότητα χοληστερόλης από δύο μεγάλα αυγά την ημέρα συνδέεται με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οι κρόκοι αυγών έχουν πολύ χοληστερόλη κι έτσι μπορεί να επηρεάσουν ασθενώς τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, αλλά, περιέχουν, επίσης, θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες Β12 και D, ριβοφλαβίνη και φυλλικό οξύ.


Όταν τα αυγά υποβάλλονται σε πέψη, παράγουν πρωτεΐνες που μιμούνται τη δράση ισχυρών φαρμάκων που μειώνουν την αρτηριακή πίεση, γνωστές ως αναστολείς ACE (αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης).

Πολλοί έχουν, επίσης, ενοχοποιήσει τα αυγά για αλλεργίες. Η αλήθεια είναι ότι το 70% των αλλεργιών στα αυγά μπορεί να αντιστραφεί στα παιδιά πριν από την ηλικία των οκτώ ετών, εκθέτοντας σταδιακά το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε βαθμιαία να εκπαιδεύει τον αμυντικό μηχανισμό και να μην αντιδρά βίαια στα αντιγόνα.

Η κατανάλωση ωμού αυγού αντί μαγειρεμένου αλλάζει, επίσης, ουσιαστικά το προφίλ των θρεπτικών ουσιών.

Η υψηλή χοληστερόλη δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για στεφανιαία νόσο. Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να προστατεύσει από τις λοιμώξεις και την αθηροσκλήρωση.

Η HDL χοληστερόλη είναι η καλή και η LDL είναι η κακή. Η LDL είναι απαραίτητη από το σώμα για την κατασκευή νέων μυών και προστατεύει τον εγκέφαλο. Τα χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης μπορεί να προκαλέσουν άνοια και απώλεια μνήμης.

Η τεχνητή μείωση της χοληστερόλης προκαλεί μυϊκές βλάβες.

Οι καρδιακές νόσοι δεν προκαλούνται από την υψηλή χοληστερόλη.

Να τρώτε 2 βιολογικά αυγά καθημερινά ολόκληρα!!!





Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget