BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Γλυστρίδα – Portulaca oleracea...


Η αντράκλα ή ανδράχλη ή γλυστρίδα ή Portulaca oleracea, είναι είδος του γένους Πορτουλάκα.


Η αντράκλα ή ή γλυστρίδα, είναι γνωστό σαλατικό που φύεται άφθονα, χωρίς ιδιαίτερη καλλιέργεια, κυρίως σε λαχανόκηπους.
Στην Ελλάδα, σε πολλά μέρη, εκτός από τις παραπάνω ονομασίες λέγεται και αντραχλίδα, ή σκλιμίτσα, ή χοιροβότανο, ή τρευλό ή και γλυστιρίδα.

Χρησιμοποιείται σε σαλάτες ως δροσιστικό ωμή, με ρύζι, σε σούπες κ.α.

Θεωρείται, ως βότανο, κατάλληλο καθαρτικό του αίματος, διουρητικό και επουλωτικό πληγών. Βοηθά σε καρδιακές παθήσεις, είναι κατευναστικό, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, καταπολεμά τον πονοκέφαλο και τους πόνους στομαχιού.

Πολλές φορές καθίσταται ενοχλητικό στους λαχανόκηπους λόγω της αφθονίας του, όπου η εκρίζωσή του θα πρέπει να γίνει πριν ανθίσει και “σποριάσει” που ομολογουμένως οι σπόροι του είναι πολυπληθείς και πολύ μικροί.

Επίσης, ένα είδος αντράκλας καλλιεργείται ιδιαίτερα ως καλλωπιστικό φυτό επειδή παράγει άνθη όλο το Καλοκαίρι.

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας πιστεύουν ότι η κατανάλωση αντράκλας επιφέρει ευφράδεια και ταχύτητα λόγου, με συνέπεια αν κάποιος μιλά γρήγορα και συνέχεια, οι συνομιλητές του να τον παρατηρούν με την ερωτηματική φράση: “γλυστρίδα έφαγες;”

Αντράκλα ή γλυστρίδα – η τέλεια σαλάτα


Η γεύση της – δροσερή και ελαφρά ξινή- παρέα με την σπιρτάδα του κρεμμυδιού, γεμίζει δροσιά το στόμα και ισορροπεί τη γεύση ενός λαδερού φαγητού.

ΥΛΙΚΑ

• 1 ματσάκι αντράκλα
• 1 ξερό κρεμμύδι γλυκό, σε λεπτά φετάκια
• dressing : 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και 3 κουταλιές της σούπας λάδι, χτυπημένα

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε αγγούρι και κάπαρη.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget