Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Νόστιμα τριμμένα κολοκυθάκια με κιμά στο φούρνο...

Τριμμένα κολοκυθάκια με κιμά στο φούρνο ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ:   Περιέχουν βιταµίνη C, µαγγάνιο, µαγνήσιο, βιταµίνες Α και Β, κάλιο, φώσφορο, φυτικές ...


Τριμμένα κολοκυθάκια με κιμά στο φούρνο


ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ: 
Περιέχουν βιταµίνη C, µαγγάνιο, µαγνήσιο, βιταµίνες Α και Β, κάλιο, φώσφορο, φυτικές ίνες, ενώ, είναι και πλούσια σε νερό. Έτσι, βοηθάνε στη µείωση της χοληστερόλης, µειώνουν την οµοκυστεΐνη και δρουν κατά της αρτηριακής πίεσης.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ:
Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

ΤΥΡΙΑ: 
Τα τυριά αποτελούν άριστη πηγή ασβεστίου, γιατί είναι εύκολα αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η περιεκτικότητα των τυριών σε ασβέστιο ποικίλει ανάλογα με την υγρασία που περιέχουν και τον τρόπο παρασκευής τους. Κατά την τυροκόμηση του γάλακτος τα συστατικά που πηγαίνουν στο τυρί είναι μέρος από το νερό και σχεδόν όλο το λίπος και η καζεΐνη του. Τα υπόλοιπα απομακρύνονται με το τυρόγαλα. Όμως στο δίκτυο της καζεΐνης εγκλωβίζονται κι άλλα συστατικά. Έτσι στο τυρί παραμένουν οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D, το περισσότερο μέρος του ασβεστίου και αρκετή ποσότητα από τη βιταμίνη Β2.

ΑΥΓΑ: 
Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση αυγών κάθε μέρα. Όχι μόνο τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, αλλά περιέχουν, επίσης, 11 βιταμίνες και μέταλλα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συμβάλουν πολύτιμα στις καθημερινές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης σε ένα αυγό βρίσκεται στο ασπράδι, ενώ ο κρόκος περιέχει υγιή λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ: 
Οι πιπεριές έχουν αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καταναλώνουμε συχνά. Η κατανάλωση της πιπεριάς μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, παθήσεων των αρθρώσεων, οφθαλμολογικών παθήσεων και γενικότερα, βελτιώνει την υγεία και διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι πιπεριές έχουν σημαντική θρεπτική αξία, γι’ αυτό αξίζει να τις καταναλώνουμε συχνά, καθώς εξασφαλίζουν στον οργανισμό μας υγεία και ευεξία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Η πιπεριά μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.


Τριμμένα κολοκυθάκια με κιμά στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ


  • 4 φλιτζάνια ξεφλουδισμένα βιολογικά κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • 2 μεγάλα βιολογικά αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη βιολογική παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο βιολογικό τυρί μοτσαρέλα μερικώς αποβουτυρωμένο, χωρισμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο βιολογικό τυρί τσένταρ, χωρισμένο
  • 1 κιλό βιολογικός μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 φλιτζάνι βιολογικό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί βιολογική σάλτσα ντομάτας napoletana
  • 1 μέτρια βιολογική πράσινη ή γλυκιά κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο σουρωτήρι. Πασπαλίζετε με αλάτι. Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά και μετά πιέστε την υγρασία. Συνδυάστε τα κολοκυθάκια με τα αυγά, την παρμεζάνα και τα μισά τυριά μοτσαρέλα και τσένταρ. Πιέστε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνετε 20 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε το μοσχαρίσιο κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ, σπάζοντας το κρέας. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Αδειάστε πάνω από το ψημένο μίγμα κολοκυθιών. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά.
  3. Προσθέστε την ψιλοκομμένη πιπεριά. Ψήνετε μέχρι να ψηθεί, περίπου 20 λεπτά περισσότερο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!


by Savvi Diet

Δεν υπάρχουν σχόλια