BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κεφτεδάκια με λιαστή ντομάτα και παρμεζάνα σε σάλτσα ντομάτας με μοτσαρέλα...


Τα τέλεια χυμώδη πικάντικα κεφτεδάκια ζυμωμένα με λιαστή ντομάτα, παρμεζάνα σκόρδο και βότανα μαγειρεμένα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με λιωμένη μοτσαρέλα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για τα απόλυτα κοκκινιστά κεφτεδάκια που θα ενθουσιάσουν με τη γεύση τους όποιον τα δοκιμάσει. Απολαύστε τα με ζυμαρικό επιλογής σας ή ρύζι ή πατατούλες τηγανιτές και απογειώστε τη γεύση σας!
 
Υλικά συνταγής


Για του κεφτέδες


  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψίχα ψωμιού, 2-3 ημερών, πολτοποιημένα σε ψίχουλα στο μούλτι
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες και στραγγισμένες (κρατάτε στην άκρη το λάδι τους)
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. φρέσκια ψιλοκκομμένη ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • αλάτι (περίπου 1 κ.σ. με προσοχή λόγω παρμεζάνας), φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • λάδι που κρατήσατε από τις λιαστές ντομάτες
  • 800 γρ. (2 βάζα των 400 γρ.) έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά επιλογής σας
  • 180 γρ. μοτσαρέλα “μπάλες” bocconcini (6 μεγάλες μπάλες μεγέθους μπάλας του γκολφ), κομμένες σε φέτες
 
Εκτέλεση συνταγής

Για τους κεφτέδες: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες (εκτός από το λάδι για τηγάνισμα), τα ζυμώνετε πολύ καλά να ενσωματωθούν οι γεύσεις και μετά πλάθετε το μείγμα σε 12 μεγάλους κεφτέδες ή 24 μικρά κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες, σε παρτίδες, για 3-4 λ ή μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.

Για τη σάλτσα: Σε μια ρηχή φαρδιά κατσαρόλα ή σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, ρίχνετε τη σάλτσα και τη βράζετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για 2 λ. Μετά προσθέτετε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λ περίπου ή μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες ανάλογα με το μέγεθός τους.

Εν τω μεταξύ μέχρι να γίνει η σάλτσα προθερμαίνεται το φούρνο σας στου 180 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό σας και η κατσαρόλα ή το τηγάνι που το βράσατε μπαίνει στο φούρνο το αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετείτε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλας.

Αν το σκεύος σας δεν μπαίνει στο φούρνο, μεταφέρετε τους κεφτέδες με τη σάλτσα του σε ταψάκι που θα έχετε προθερμάνει στο φούρνο και από πάνω τοποθετείτε τις φέτες μοτσαρέλας. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και το σερβρίρετε αμέσως με συνοδευτικό επιλογής σας που ήδη έχετε ετοιμάσει. Καλή σας όρεξη!


Πηγή


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget