BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Καρκίνος προστάτη: Τέσσερις τροφές που προστατεύουν τον άντρα...


Ο καρκίνος του προστάτη είναι μία από τις συνηθέστερες μορφές καρκίνου που χτυπά τους άνδρες και μπορεί να απειλήσει την υγεία αν εξαπλωθεί σε άλλους ιστούς του σώματος. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε τροφές φυτικές προέλευσης, έχουν αποδεδειγμένα ευεργετικές ιδιότητες ειδικά για τον άνδρα.
Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν πως τέσσερις φυτικές τροφές έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση και παρασκεύασαν μια κάψουλα που περιείχε συγκεντρωμένα τα συστατικά τους.

Πραγματοποίησαν δοκιμή σε 203 άνδρες που είχαν λάβει διάγνωση για καρκίνο του προστάτη. Μελέτησαν τις πιθανές μεταβολές στο προστατικό ειδικό αντιγόνο (PSA), οι οποίες αποτελούν το βασικότερο δείκτη αξιολόγησης για την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη.

Η αύξηση του δείκτη δεν υποδεικνύει μόνο την ύπαρξη του καρκίνου αλλά προωθεί και την ταχύτερη ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Οι μισοί συμμετέχοντες έλαβαν την κάψουλα ενώ οι άλλοι μισοί εικονικό χάπι (placebo) για έξι μήνες.

  1. Στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου, το PSA αυξήθηκε κατά 63,4% περισσότερο σε σύγκριση με την ομάδα της κάψουλας, ενώ σχεδόν το 50% των ανδρών στην ομάδα της κάψουλας παρουσίασαν σταθερά επίπεδα ή μείωση στο PSA έξι μήνες μετά.
  2. Καρκίνος προστάτη: Τέσσερις τροφές-ασπίδα που πρέπει να καταναλώνουν οι άνδρες (εικόνες)
  3. Πράσινο τσάι: Περιέχει κατεχίνες, μία εκ των οποίων (EGCG) σκοτώνει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να επιδρά στα υγιή κύτταρα, μειώνοντας τα επίπεδα του PSA. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Ιαπωνία έδειξαν ότι οι άνδρες που καταναλώνουν το περισσότερο πράσινο τσάι αντιμετωπίζουν έως και κατά 86% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.
  4. Ρόδι: Τα ενεργά συστατικά του ροδιού καταστρέφουν τα κακοήθη καρκινικά κύτταρα του προστάτη χάρη σε μια διαδικασία που ονομάζεται απόπτωση. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι φυσικές πολυφαινόλες του ροδιού, όπως αυτές του πράσινου τσαγιού, συγκεντρώνονται στον ιστό του προστάτη. Οι πολυφαινόλες εμποδίζουν επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα να εξαπλωθούν. Παράλληλα, επιδρούν σε συγκεκριμένα γονίδια ώστε να αναστείλουν την παραγωγή πρωτεϊνών που χρειάζονται τα καρκινικά κύτταρα για να αναπτυχθούν γρήγορα.
  5. Μπρόκολο: Ενισχύει τη δράση σημαντικών ενζύμων που απομακρύνουν τις τοξίνες από το έντερο και το συκώτι κι έτσι εξουδετερώνουν τα καρκινογόνα χημικά που λαμβάνουμε από τη διατροφή.
  6. Κουρκυμάς: Η αντικαρκινική δράση του οφείλεται στην κουρκουμίνη, η οποία καταπολεμά τις φλεγμονές κι έτσι μειώνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης του καρκίνου. Παράλληλα, η κουρκουμίνη επεμβαίνει στη λειτουργία των γονιδίων που βοηθούν τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη να εξαπλωθούν και μειώνει την παραγωγή PSA από τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget