Γαριδοσαλάτα με ελαφριά σος μαγιονέζας και μουστάρδας... - BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Breaking

BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


13/03/2022

Γαριδοσαλάτα με ελαφριά σος μαγιονέζας και μουστάρδας...


Σερβίρετε πάνω από πράσινη σαλάτα ή απολαύστε μέσα σε αραβική πίτα


Υλικά
  •  
  • 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ .σ. φρεσκοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρυγανισμένο ψωμί ή μαρούλι, για το σερβίρισμα
  • Για της σος: 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ. γλ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο ταψί, περιχύστε το λάδι και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3

Ψήστε τις γαρίδες στον προθερμασμένο φούρνο, για 5 έως 7 λεπτά.

Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε ελαφρά τη μαγιονέζα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά.

Βήμα 5
Προσθέστε τις ψημένες γαρίδες, το κόκκινο κρεμμύδι, το σέλινο και τον άνηθο στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 6
Σερβίρετε τη γαριδοσαλάτα με ψωμί ή πάνω σε μαρούλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου