BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Διατροφή για τόνωση και απώλεια βάρους...


Ελαφριά και ισορροπημένα γεύματα μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε ενέργεια και παράλληλα να χάσετε περιττά κιλά.

Έχετε ποτέ αναλογιστεί ότι οι ανθυγιεινή διατροφή είναι ένας από τους μεγαλύτερους σαμποτέρ της ενεργητικότητάς σας;
Τα θερμιδογόνα τρόφιμα δεν είναι μόνο επιβαρυντικά για τη σιλουέτα σας, αλλά αποτελούν πραγματικούς «κλέφτες» της ενεργητικότητά σας, με αποτέλεσμα να νιώθετε κουρασμένοι και πεινασμένοι.

Το μυστικό για ανακτήσετε την χαμένη σας ζωντάνια και φυσικά να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά είναι απλό: φάτε πιάτα με βάση τα λαχανικά, τα ψάρια και τα πουλερικά, προτιμήστε το ελαιόλαδο και περιορίστε το αλάτι.

Στόχος είναι να προσφέρετε στον οργανισμό σας τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να λειτουργεί σωστά και σε όλο το εύρος των δυνατοτήτων του.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τα εξής βασικά βήματα:
 
  • Μαγειρέψτε στον ατμό, στο φούρνο ή στο νερό, αποφεύγοντας τεχνικές που απαιτούν πολύ χρόνο, ώστε οι τροφές να μην χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους. Βασική προϋπόθεση τα κομμάτια κρέατος να είναι λεπτά ή μικρά.
  • Αποφύγετε το αλάτι και τρόφιμα που εμπεριέχουν μεγάλες ποσότητες, όπως αλλαντικά, τυριά και παστά.
  • Πείτε όχι στο αλκοόλ, τον καφέ και τα αναψυκτικά.
  • Χρησιμοποιήστε παντού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αποφύγετε άλλα λίπη.
  • Προτιμήστε άπαχες πρωτεΐνες, όπως γαλοπούλα, κοτόπουλο (χωρίς πέτσα) ή ψάρι.
  • Φάτε ένα πλούσιο πρωινό με βάση τα δημητριακά ολικής άλεσης, το μαύρο ψωμί, τη βρόμη ή μούσλι, για να έχετε ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Εμπλουτίστε τα πιάτα σας με φρέσκα μυρωδικά καθώς περιέχουν πολύτιμα στοιχεία που όχι μόνο νοστιμίζουν το φαγητό αλλά έχουν και ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σας.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Στέφανο Περτσεμλίδη, κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο




Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget