BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Φυτικές ίνες: Ασπίδα κατά του καρκίνου και της καρδιακής νόσου...


Μεγάλη ανασκόπηση μελετών επιβεβαιώνει ότι οι φυτικές ίνες μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιακή νόσο και καρκίνο.


Μια νέα μεγάλη μελέτη που δημοσιεύεται στο The Lancet επιβεβαιώνει ότι μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά, λαχανικά και φρούτα, εν ολίγοις δηλαδή οι φυτικές ίνες, μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρκίνο ή καρδιακή νόσο.
Ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ. Andrew Reynolds από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία αξιολόγησαν τα αποτελέσματα 185 ερευνών παρατήρησης που είχαν γίνει σε τα τελευταία 40 χρόνια καθώς και άλλες 58 κλινικές μελέτες με δείγμα πάνω από 4.600 συμμετέχοντες.

Τα άτομα με την μεγαλύτερη πρόσληψη φυτικών ινών είχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτη τύπου 2 και/ή καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 16-24%.

Για κάθε επιπλέον 8 γραμμάρια φυτικών ινών που κατανάλωνε το άτομο, ο κίνδυνο των προαναφερόμενων ασθενειών μειωνόταν επιπλέον κατά 5-27%

«Τα οφέλη των φυτικών ινών για την υγεία μας υποστηρίζονται από έρευνες ενός αιώνα και περισσότερο», σχολιάζει ο Δρ. Reynolds και προσθέτει ότι, αυτό που είναι πραγματικά εκπληκτικό είναι το εύρος των παθήσεων που βελτιώνονται χάρη σε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.

Ωστόσο, η μεγάλη αυτή ανασκόπηση διαπίστωσε ότι παγκοσμίως οι άνθρωποι δυστυχώς προσλαμβάνουν λιγότερα από 20 γρ. φυτικών ινών καθημερινά.

Αλλά με την πρόσληψη 25-29 γρ. την ημέρα μπορεί κανείς να έχει ένα καλό σημείο εκκίνησης για την προστασία του οργανισμού του. Και δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτό, καθώς 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης έχει 2 γρ. φυτικών ινών, 1 φλιτζάνι βρασμένο μπρόκολο 5 γρ., 1 μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι 3 γρ. και 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα μαυρομάτικα φασόλια 15 γρ.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι για κάθε επιπλέον 15 γρ. φυτικών ινών σε καθημερινό επίπεδο μειωνόταν ο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από 2% έως 19%.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget